Termékek Menü
0

A Rosa White Mary Rose romantikus rózsa gondozása

Megyeri Szabolcs
2014-12-15 14:43:24

A Rosa White Mary Rose romantikus rózsa gondozása nem bonyolultabb, mint egy átlagos dísznövény ápolása, így akik esetleg a sokféle és bonyolult tennivalók miatt idegenkednek a rózsáktól, bátran ültethetnek belőle. A rózsa öntözését 8-12 naponta érdemes megejteni, attól függően, hogy milyen az aktuális időjárás.

Szárazabb, aszályosabb hetekben gyakrabban, esős, nedvesebb időszakokban ritkábban szükséges locsolni rózsáinkat, így a Rosa White Mary Rose-t is. Maga az öntözés inkább kíméletes, árasztásos módszerrel történjen, vagyis ne tömlővel és erős vízsugárral végezzük a locsolást, hanem példányonként egyszerre 10-15 liter vizet juttassunk ki öntözőkannából a növény tövéhez. A Rosa White Mary Rose romantikus rózsa a betegségekkel szemben nem fokozottan ellenálló, ezért a szokásos rózsabetegségek megjelenhetnek, mint például a lisztharmat, a mozaikvírus, a csillagpenész, vagy a rózsarozsda, a kártevők közül pedig a levéltetvek támadhatják a Rosa White Mary Rose romantikus rózsa -t.

A problémamentes rózsanevelésre akkor nagyobb az esély, ha a töveket megbízható forrásból szerezzük be, a minőségi rózsa rendelése mindig garancia az egészséges, ellenálló dísznövény sikeres neveléséhez. A tél beálltával a Rosa White Mary Rose romantikus rózsa-t szükséges lehet takarással óvni a kemény mínuszoktól, ezért az első fagyok beállta előtt a töveket kupacoljuk fel, vagyis halmozzunk rájuk földet úgy, hogy a dombocska a szemzés fölött 10-15 centivel legyen. A betakarni kívánt részt előbb lombtalanítsuk, és a föld alá kerülő hajtásokat is metsszük le!