Termékek Menü
0

A Rosa Snövit fehér virágágyi rózsa ültetése szakszerűen

Megyeri Szabolcs
2015-05-05 15:21:26

A megrendelt rózsa majdani szépségét és dekorációs értékét elsősorban a szakszerű ültetés határozza meg! A rózsa ültetése előtt érdemes számba venni a fontosabb körülményeket (szélvédettség, talajminőség, napfényesség), és ezek alapján kijelölni a megfelelő ültetési helyet. A rózsa megrendelése után azonnal nekikezdhet az előkészületeknek, hogy a rózsa kiszállítása után a töveket haladéktalanul telepíteni tudja! Amennyiben Ön a következő rövid útmutatót követve ülteti el Rosa Snövit fehér virágágyi rózsáját, akkor minden esélye meglesz rá, hogy varázslatos szépségű rózsabokrokat neveljen!

- A rózsa ültetési ideje csaknem az egész évre kiterjed, rózsát ültetni ugyanis a hideg téli hónapok kivételével bármikor lehet. Az ideális rózsaültetési időszak a tavasz és az ősz, nyáron pedig a konténeres rózsák ültetése javasolt a szabadgyökerű helyett.

- A rózsa ültetési helye a kert egy napos, meleg területe legyen, a Rosa Snövit fehér virágágyi rózsa fényigénye napi 6-8 óra közvetlen napsütés, árnyékos területre, magas fal tövébe, lombos fák alá sose ültesse rózsáját!

- A Rosa Snövit fehér virágágyi rózsa talajigénye átlagos, leginkább az enyhén savas, tápanyagban kiegyensúlyozott, laza szerkezetű közeget kedveli. Amennyiben az Ön kertjének talaja ettől eltérő, könnyen módosíthatja a rózsaágyás földjének összetételét, többek között érett marhatrágya, komposzt, homok, vagy savanyú föld kihelyezésével.

- A Rosa Snövit fehér virágágyi rózsa ültetési tőtávolsága 30-40 centiméter, így egy négyzetméternyi rózsaágyásba 5-6 tő rózsa telepíthető ebből a fajtából

- A Rosa Snövit virágágyi rózsa ültetéséhez egy 60x60x60 centiméteres ültetőgödröt szükséges előkészíteni, akár még a rózsa megrendelése előtt.

- Az ültetődör aljára érett marhatrágyát, vagy komposztot helyezzen el, majd a tápanyagot vékony réteg földdel fedje be, ezután helyezheti a rózsatövet a földbe

- A rózsát az ültetés után közvetlenül alaposan öntözze be!

A Rosa Snövit fehér virágágyi rózsa ültetéséhez a Dolce Vital általános virágföld keveréket ajánlom Önnek, mert a rózsa kiegyensúlyozott fejlődéséhez tápanyagban dús, jó vízáteresztő képességű  talajra van szükség, ez a földkeverék pedig kifejezetten ideális közeg a Rosa Snövit virágágyi rózsa ültetéséhez. A hosszan lebomló műtrágyáknak köszönhetően az egész vegetációs idő alatt kellő mennyiségű tápanyagot kap a rózsa, valamint a közeg remek vízfelvevő- és vízmegtartó tulajdonsága az öntözés hatékonyságát segíti.