Termékek Menü
0

A Rosa Schwanensee futórózsa jellemzői

Megyeri Szabolcs
2014-12-18 13:13:53

A futórózsákkal különleges látványhatás érhető el, jellegükből fakadóan ezek a kúszó növekedésű rózsák nagyobb felületen képesek dekorálni a kertet, a kerítést, vagy éppen a házfalat. A futórózsákról tudni kell, hogy önálló kapaszkodásra nem képesek, így minden esetben valamilyen támrendszer kialakítása szükséges, és a legtöbb esetben kötözéssel is segíteni kell a futórózsa stabil fekvését.

A támrendszer alakjával (gúla, pergola-virágrács, kerítés, boltíves támaszték) egyedi megjelenést kölcsönözhetünk rózsáinknak, így a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt! A Rosa Schwanensee futórózsa elsősorban nőies kertekbe ajánlható, megjelenése törékeny, lágy, távolabbról szemlélve elsőként a fehérsége szembetűnő, e közelről csodálva felfedi virágának belső szépségét is.

A fehér szirmokat belül rózsaszínes árnyalatú részek váltják fel, bájosan kedves hatást létrehozva, kifejezetten feminin vonásokat hordozva. A Rosa Schwanensee rózsa virága 8-10 centiméter átmérőjű, lekerekített, hosszúkás formájú szirmai kiválóan harmonizálnak a virágokkal. A Rosa Schwanensee futórózsa virágzási ideje hosszú, a szép szirmok tavasztól egészen őszig folyamatosan díszlenek majd a kertben. A Rosa Schwanensee futórózsa jó, de alacsonyabb növekedésű, sűrű lombozattal rendelkező rózsafajta, mely fürtökben hozza kecses virágait a hajtásokon. A Rosa Schwanensee futórózsa illata gyengéd, inkább közelről érezhető, így ez a rózsafajta szinte megköveteli a közeli, intim kontaktus gondozójával.

A Rosa Schwanensee futórózsa magassága körülbelül 180-200 centiméter, így akár kerítésre, házfalra, vagy pergolára futtatva meghatározó látványeleme lehet a kertnek, ugyanakkor szűkebb helyen, kisebb birtokon is nagyszerűen érvényesül. A Rosa Schwanensee futórózsa a betegségekkel szemben közepesen ellenálló, így a jó minőségű, ellenőrzött forrásból származó példányok esetében növényvédelmi feladatokkal csak korlátozottan kell számolni.