Termékek Menü
0

A Rosa Satchmo piros virágágyi rózsa metszési útmutatója

Megyeri Szabolcs
2015-05-05 12:06:37

A rózsa gondozásának talán legfontosabb munkafolyamata a rózsa metszése, melyet minden hobbikertésznek el kell tudni végeznie. A rózsametszés folyamata nem bonyolult, így ha Ön még nem is metszett rózsát ezelőtt, akkor sem kell félnie a teendőktől. A rózsa visszavágása azért kihagyhatatlan, mert így alakítható ki a rózsabokor formája, a metszéssel szabályozható a növény megjelenése, valamint az egészséges rózsabokor alapfeltétele szintén a precíz metszés. A következő rövid útmutatóban a helyes rózsametszés főbb pontjait mutatom be Önnek, hogy ezekkel a fogásokkal Rosa Satchmo piros virágágyi rózsája a lehető legszebb lehessen!

A Rosa Satchmo piros virágágyi rózsa metszésének lépései:

  • a rózsákat általában tél végén, kora tavasszal kell megmetszeni, amikor a rózsa későbbi formájának kialakítására koncentrálunk. Akadnak kertbarátok, akiknek az év eleji metszés kicsit drasztikusnak tűnik, de Ön ne ijedjen meg, bátran használja a metszőollót!
  • Rosa Satchmo piros virágágyi rózsa tavaszi metszése során a rózsát úgy vágja vissza, hogy a vágást a rügy felett fél-egy centiméterrel, ferdén ejtse meg. A felső rügy abba az irányba nézzen, amerre az új hajtást nevelni szeretné!
  • a rózsa tavaszi metszése során alakíthatja ki a rózsa alakját, formáját, ezért a metszéseket alaposan átgondolva ejtse meg!
  • Évközben, nyáron a Rosa Satchmo virágágyi rózsát csak akkor metssze meg, ha elszáradt virágokat, leveleket, növényi részeket lát rajta. Ekkor nem szabad a rózsát túl erőteljesen visszametszeni, mert a tél közeledtével a rózsa visszafagyása fordulhat majd elő!
  • ​a Rosa Satchmo piros virágágyi rózsa metszéséhez mindig tiszta, éles metszőollót használjon, a csorba vágófelület betegségek megjelenéséhez vezethet!