Termékek Menü
0

A Rosa Regensberg ciklámen-fehér ágyás rózsa ültetése pár egyszerű lépésben

Megyeri Szabolcs
2015-04-22 14:08:45

Minden rózsa kerti élete az ültetéssel kezdődik, így a rózsa ültetése nagyon lényeges mozzanat. Már a rózsa megrendelése idején érdemes a megfelelő ültetési helyet kijelölni, ügyelve arra, hogy az napfényes, jó talajminőségű, valamelyest védett (szél, fagy) terület legyen. Ha Ön a megtalálta a megfelelő helyet, és kívánt rózsát is kiszemelte már, akkor már a rózsa megrendelése után rögtön nekikezdhet az előkészületeknek, hogy a kiszállítás után a töveket haladéktalanul telepíthesse! Amennyiben Ön a következő rövid útmutatót követve ülteti el Rosa Regensberg ágyás rózsáját, akkor minden esélye meglesz rá, hogy különleges szépségű rózsabokrokat neveljen!

A Rosa Regensberg ágyás rózsa ültetési útmutatója:

- A rózsa ültetési ideje csaknem az egész évre kiterjed, rózsát ültetni ugyanis a hideg téli hónapok kivételével bármikor lehet. Az ideális rózsaültetési időszak a tavasz és az ősz, nyáron pedig inkább a konténeres rózsák telepítése ajánlott.

- A rózsa ültetési helye a kert egy napos, meleg területe legyen, a Rosa Regensberg ciklámen-fehér ágyás rózsa fényigénye napi 6-8 óra közvetlen napsütés, árnyékos területre, magas fal tövébe, lombos fák alá nem ültethető! Az ágyás rózsáknak hagyományosan a kert központi, nyílt területén szokás helyet biztosítani, hogy a csoportosan ültetett rózsatenger megfelelően érvényesüljön.

- A Rosa Regensberg ágyás rózsa talajigénye átlagosnak mondható, az enyhén savas, tápanyagban kiegyensúlyozott, laza szerkezetű közeget kedveli. Amennyiben az Ön kertjének talaja eltérő típusú, könnyen módosíthatja a rózsaágyás földjének összetételét, többek között érett marhatrágya, komposzt, homok, vagy savanyú föld kihelyezésével.

- A Rosa Regensberg ágyás rózsa ültetési tőtávolsága 40-60 centiméter, így egy négyzetméternyi rózsaágyásba 5-6 tő telepíthető ebből a rózsafajtából

- A Rosa Regensberg ágyás rózsa ültetéséhez egy 60x60x60 centiméteres ültetőgödröt szükséges előkészíteni, akár még a rózsa megrendelése előtt.

- Az ültetőgödör aljára érett marhatrágyát, vagy komposztot helyezzen el, majd a tápanyagot vékony réteg földdel fedje be, ezután helyezheti a rózsatövet a földbe

- A rózsát ültetés után közvetlenül alaposan öntözze be!

A Rosa Regensberg ágyás rózsa ültetéséhez a Dolce Vital általános virágföldkeveréket ajánlom Önnek, mert a rózsa kiegyensúlyozott fejlődéséhez tápanyagban dús, jó vízáteresztő képességű  talajra van szükség, ez a földkeverék pedig kifejezetten ideális közeg a Rosa Regensberg rózsa ültetéséhez. A hosszan lebomló műtrágyáknak köszönhetően az egész vegetációs idő alatt kellő mennyiségű tápanyagot kap a rózsa, valamint a közeg remek vízfelvevő- és vízmegtartó tulajdonsága az öntözés hatékonyságát segíti. A rózsák számára minden szempontból ideális ültető közeg, melynek választása esetén Önnek nem kell attól tartania, hogy az ültetés, vagy a trágya kihelyezése kellemetlen szagokkal jár mivel egy speciális eljárásnak köszönhetően az ilyen szagoktól mentes ez a keverék.