Termékek Menü
0

A Rosa Poulman rózsa ültetése

Megyeri Szabolcs
2014-06-24 16:13:00

A rózsa ültetési ideje jellemzően a tavasz és az ősz, de a konténeres rózsákat biztonsággal lehet ültetni az egész nyár folyamán. Fontos, hogy a rózsatövek megbízható forrásból származzanak, épek és egészségesek legyenek, így nevelhetünk ellenálló és igazán mutatós példányokat. A konténeres rózsa megrendelése előtt készítsük fel a terepet a növény fogadására. Első lépésben egy napos, meleg, de szélvédett helyet keressünk a kertben, ahol a rózsát naponta legalább 6-8 órán keresztül érik a napsugarak.

A következő fázis az ültetőgödör kialakítása. A rózsa ültetéséhez alapesetben 60x60x60 centiméteres mélyedések szükségesek, melyeket a rózsák tápanyag igényének megfelelően pár centis szervestrágya, illetve komposztréteg behelyezésével béleljünk. A tápanyag rétegre pár centi vastagon földet halmozzunk, hogy a gyökerek ne érintkezzenek közvetlenül azzal. Az előkészített ültetőgödröt alaposan öntözzük be, és már jöhet is az ültetés. A megrendelt rózsákat a megérkezésüket követően mihamarabb helyezzük a földbe, mégpedig a földlabdájával együtt.

A rózsatövek magasságát úgy állítsuk be, hogy az oltás helye 3 ujjnyival a talajszint alá kerüljön. A földbe helyezett rózsát öntözzük be, és ezzel készen is vagyunk. Fontos, hogy a rózsák tőtávolsága legalább 60-70 centiméter legyen, így egy négyzetméternyi ágyásba 3-4 rózsatövet helyezzünk el.