A Rosa Poulman rózsa ültetése

Megyeri Szabolcs 2014-06-24 16:13:00

A rózsa ültetési ideje jellemzően a tavasz és az ősz, de a konténeres rózsákat biztonsággal lehet ültetni az egész nyár folyamán. Fontos, hogy a rózsatövek megbízható forrásból származzanak, épek és egészségesek legyenek, így nevelhetünk ellenálló és igazán mutatós példányokat. A konténeres rózsa megrendelése előtt készítsük fel a terepet a növény fogadására. Első lépésben egy napos, meleg, de szélvédett helyet keressünk a kertben, ahol a rózsát naponta legalább 6-8 órán keresztül érik a napsugarak.

A következő fázis az ültetőgödör kialakítása. A rózsa ültetéséhez alapesetben 60x60x60 centiméteres mélyedések szükségesek, melyeket a rózsák tápanyag igényének megfelelően pár centis szervestrágya, illetve komposztréteg behelyezésével béleljünk. A tápanyag rétegre pár centi vastagon földet halmozzunk, hogy a gyökerek ne érintkezzenek közvetlenül azzal. Az előkészített ültetőgödröt alaposan öntözzük be, és már jöhet is az ültetés. A megrendelt rózsákat a megérkezésüket követően mihamarabb helyezzük a földbe, mégpedig a földlabdájával együtt.

A rózsatövek magasságát úgy állítsuk be, hogy az oltás helye 3 ujjnyival a talajszint alá kerüljön. A földbe helyezett rózsát öntözzük be, és ezzel készen is vagyunk. Fontos, hogy a rózsák tőtávolsága legalább 60-70 centiméter legyen, így egy négyzetméternyi ágyásba 3-4 rózsatövet helyezzünk el. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS,CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.