A Rosa Poulman rózsa metszése

Megyeri Szabolcs 2014-06-24 17:08:09

A rózsa metszése általában riadalmat kelt a kezdő kertészkedők körében, ám félelemre semmi ok, a rózsák metszése nem bonyolult tudomány, kevés tanulással kiválóan elsajátítható. A Rosa Poulman rózsa metszése a szokásos feladatokat jelenti a gazdának, vagyis szükség lesz egy visszavágásra tavasszal, majd később nyártól az ősz beálltáig pár alkalommal újra elő kell venni az ollót.

A rózsa tavaszi metszése a legfontosabb a növény szempontjából, ekkor alakítható ki a majdani dús, szép alakú bokor. A tavaszi rózsametszést egy jól kiválasztott, alkalmas időpontban kell elvégezni, mindenképpen a márciusi rügyfakadás előtt, és feltétlenül a téli a fagyok elmúlta után, mégpedig azért, hogy a hirtelen visszatérő mínuszok ne károsítsák a rövid vesszőket. A rózsa metszéséhez mindig éles és természetesen tiszta ollót használjunk, a vágást a rügy felett fél-egy centiméterrel, ferdén ejtsük meg. Ne felejtsük el, hogy a legfelső rügy abba az irányba nézzen, amerre az új hajtást nevelni akarjuk, így alakítható a kívánt formára a bokorrózsa! A gyökérnyakból kiinduló vadhajtásokat tőből távolítsuk el, és lehetőleg három vagy négy vázágat hagyjunk meg.

A nyári és őszi rózsametszés még egyszerűbb feladat; nem kell mást tennünk, csupán folyamatosan távolítsuk el az elnyílt virágokat. A rózsametszés röviden összefoglalva ennyiből áll, de természetesen a témában elmélyedni kívánó hobbikertészek sok egyéb fortélyt is elsajátíthatnak a rózsa metszésének gazdag szakirodalmából.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.