A Rosa Poulman rózsa jellemzői

Megyeri Szabolcs 2014-06-24 16:58:05

A Rosa Poulman rózsa talán az egyik legklasszikusabb rózsafajta, megjelenése a könyvekben, illusztrációkon látható idealizált rózsaképet idézi, ezért minden kert dísze lehet, a birtok stílusától függetlenül. Jól mutat feltűnő, élénk színével az utcafront felőli előkertben, és a központi terület rikító dísze is lehet. A Rosa Poulman bokorrózsa virágai virítóan pirosak, a virágok mérete 12-15 centiméter, alakjuk kerek, szirmai pedig sűrűn helyezkednek el a virágfejen. A Rosa Poulman rózsát erőteljes növekedés jellemzi, magassága egy-másfél méter, így határozottan észreveteti magát, mégsem magasodik dominánsan a többi dísznövény fölé.

A Poulman bokorrózsa a virágait korán, nyár elején bontja, és sokáig megtartja azokat, a rózsa virágzása egészen késő őszig fogja megörvendeztetni a kert tulajdonosait. A Rosa Poulman a rózsabetegségekkel szemben kifejezetten toleráns, így a növényvédelmi feladatok kisszámúak lesznek. A virág mellett a levelei is roppant díszesek, a virággal harmonizálva középzöldek, fényesek, és nagyméretűek. Ennek a bokorrózsának az illata kevésbé markáns, közelről érezteti aromáját, ami nem tolakodó, nem feltűnősködő, pont illik egy szerelmi vallomáshoz! 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ILLATOS FENYŐFA: LUC FENYŐ KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.