Termékek Menü
0

A Rosa Poulman rózsa gondozása

Megyeri Szabolcs
2014-06-24 16:18:37

A rózsagonzás általában egyszerűbb feladat, mint azt sokan képzelik, és bár igaz, hogy a rózsa több törődést követel, mint mondjuk egy tulipán, egyáltalán nem nehéz feladat elsajátítani az ápolási fortélyokat. A Rosa Poulman teahibrid rózsa nem csupán klasszikus színével és formájával nyerheti el a kertészkedők szívét, hanem azzal is, hogy tartása nem jár különösebb nehézségekkel. Az öntözés kérdése, mint minden rózsánál, itt is kiemelkedően fontos, a rózsa öntözése kiemelt feladat.

A Rosa Poulman bokorrózsa 8-12 naponta kíván locsolást, a pontos időintervallum mindig az aktuális időjárás függvénye. Száraz, aszályos nyári melegben hetente öntözzünk, nedvesebb, esős időben pedig ritkábban. Lényeges, hogy a rózsa öntözése kannával történjen, és a vizet közvetlenül a tövekhez juttassuk ki. Egyszerre 10-15 liter vizet adagoljunk tövenként! Kerüljük a kerti slag használatát, és ne spricceljük a rózsákat vízzel felülről. A Rosa Poulman bokorrózsa növényvédelme szerencsére nem jelent nagy kihívást, ez a rózsafajta ugyanis a betegségekkel szemben az átlagosnál ellenállóbb.

Természetesen előfordulhatnak a megszokott rózsa betegségek, mint például a lisztharmat, mozaikvírus, csillagpenész, rózsarozsda, és esetenként levéltetvek is megjelenthetnek. A minőségi, egészséges rózsa rendelése garanciát nyújt arra is, hogy a dísznövény a későbbiekben is strapabíró, egészséges lesz. Az ősz elmúltával, az első keményebb fagyok megérkeztekor a Rosa Poulman rózsát meg kell óvni a fagyoktól, az első késő őszi, kora téli mínuszok beálltakor a töveket kupacoljuk fel, vagyis halmozzunk rájuk földet úgy, hogy a dombocska a szemzés fölött 10-15 centivel legyen. Fontos, hogy a talajjal takart növényrészt a lombtalanítsuk, valamint a föld alá kerülő hajtásokat metsszük le! A rózsa téli védelme nem hagyható el, erre minden évben emlékezzünk!