Termékek Menü
0

Rosa Monika narancssárga-sárga bokorrózsa

Megyeri Szabolcs
2015-01-08 16:45:43

A rózsákkal kapcsolatban általában a legelső dolog, amit szemrevételezünk, az színük, noha a rózsa tulajdonságainak kertészeti szempontból ez a legelhanyagolhatóbb része. Ugyanakkor épp a szín az, mely eldöntheti, hogy elsőre megtetszik-e nekünk az adott példány, vagy hogy illeni fog-e kertünk színvilágába.

A Rosa Monika bokorrózsa egészen biztosan rögtön elvarázsolja a rózsabarátokat bámulatos színösszeállításával, ugyanis ez a rózsafajta szavakkal nehezen körbeírható narancsos-sárgás árnyalatokban pompázik. Kiváló kiegészítője lehet a mostanában divatos élénk színű házfalaknak, feldobhatja a kert homogén zöldjét, telepítésével bizonyosan feltűnő virágágyás alakítható ki a birtokon.

A Rosa Monika bokorrózsa azonban más területeken is előnyös jellemzőkkel rendelkezik. Mérete és lombozata közepes, így kisebb és nagyobb kertekben egyaránt jól mutat, levelei formásak, hegyes alakúak, és ez a rózsa hosszú virágzási idővel kecsegteti tulajdonosát, a látványos szirmok nyár elejétől késő őszig dekorálják a kertet. A sor még nem ért véget, ugyanis a Rosa Monika bokorrózsa a betegségekkel szemben közepesen ellenálló, vagyis amennyiben ép és egészséges rózsát rendelünk, alig kell növényvédelmi feladatokkal számolnunk, ezért ez a rózsa kezdő kertészkedőknek is jó szívvel ajánlható.

A Rosa Monika rózsa illata gyenge, aromáját közelről ízlelve mutatja meg, ennek előnye, hogy az érzékenyebb orrú vendégek nem fognak prüszkölni a közelében, és más rózsafajtákkal összeültetve nem kell majd bántó illatfelhőkkel számolnunk. A Rosa Monika -t ajánlom mindazoknak a hölgyeknek és uraknak, akik egy, a hagyományostól eltérő külalakkal rendelkező, élénk és feltűnő megjelenésű rózsát szeretnének kertjükbe, mely egyszerre játékos, vidám hangulatú, és egyben díszes, elegáns is.