A Rosa Monika bokorrózsa ültetése

Megyeri Szabolcs 2015-01-08 16:39:42

A bokorrózsa ültetése alapvetően alig tér el a többi rózsafajta telepítési teendőitől, így aki már ültetett rózsát, a Rosa Monika bokorrózsával is elboldogul majd, a kezdők pedig az alábbiak szerint járhatnak el. A rózsa megrendelése után azonnal nekiláthatunk a feladatoknak, hogy mire a növény megérkezik, minden készen álljon az ültetéshez. Az első a megfelelő ültetőhely megtalálása.

A rózsák fény és melegigényes növények, így a megrendelt bokorrózsa részére a kert egy világos, meleg fekvésű részét jelöljük ki, ahol a töveket napi 6-8 óra napsütés éri, valamint nem fenyegeti őket huzat, vagy erős szél. Ha ez megvan, akkor jöhet az ültetőgödör kialakítása, mely jellemzően egy 60x60x60 centiméteres mélyedés. A Rosa Monika rózsa ültetési távolsága 50-60 centiméter, vagyis egy négyzetméternyi területre 4-5 tő rózsa telepíthető. A kiásott ültetőgödör aljára pár centiméter vastagon trágyát fektessünk le, amit aztán vékony földréteggel takarjunk, mert fontos, hogy a rózsa gyökerei ne érintkezzenek közvetlenül a tápanyaggal.

A Rosa Monika bokorrózsának előkészített ültetőgödröt alaposan öntözzük be, majd egy-két napon belül érkezhet a konténeres dísznövény, amit haladéktalanul állítsunk a helyére. A Rosa Monika bokorrózsát földlabdájával együtt helyezzük az ültetőgödörbe, olyan módon, hogy az oltás helye 3 ujjnyival a talajszint alá kerüljön. Fontos információ, hogy a legtöbb rózsához hasonlóan a Rosa Monika is tavasztól egészen őszig ültethető, de nyári telepítéskor inkább a konténeres rózsa ültetése javasolt, ezt vegyük figyelembe a rózsa megrendelésekor!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ABIES CONCOLOR - KOLORÁDÓI JEGENYEFENYŐ

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.