Termékek Menü
0

A Rosa Monika bokorrózsa jellemzői

Megyeri Szabolcs
2015-01-08 16:24:35

A Rosa Monika bokorrózsa véleményem szerint a játékos, életvidám személyiségű, fiatalos lendületű, színes egyéniségek rózsája, hiszen szirmainak feltűnő narancsos-sárgás árnyalata a nyári atmoszférát, a mediterrán életörömöt hozhatja el kertünkbe.

A Rosa Monika bokorrózsa mérete ideális mind kisebb előkertekbe, mind nagyobb birtokokra, ugyanis a kifejlett növény 90-140 centiméter magas, így elfér egy apróbb kertsarokban is, de nem túl kicsi ahhoz, hogy egy nagyobb, nyílt kertrész központi dísze legyen.

A Rosa Monika bokorrózsa közepes növekedésű fajta, lombozata szintén átlagos sűrűségű, élénk virágait pedig június elejétől bontja. A Rosa Monika bokorrózsa virágaiban hosszan gyönyörködhetünk, ugyanis ennek a rózsának a virágzási ideje hosszú, nyár elejétől egészen késő őszig tart. A virágok mellett a levelek is érdemelnek pár szót, a Rosa Monika levelei közepes méretűek, enyhén hosszúkásak, és középzöld színükkel nagyszerűen hangsúlyozzák ki a narancsos-sárgás rózsaszirmokat.

A Rosa Monika rózsa illata gyenge, így nem jelent problémát a vegyes rózsafajtákból kialakított ágyások esetében a keveredő illatorgia. Ez a rózsafajta a betegségekkel szemben közepesen ellenálló, ami annyit tesz, hogy ha betartjuk az ápolás és gondozás szabályait, akkor jó eséllyel alig kell betegségekkel, növényvédelmi feladatokkal számolnunk, ezért például a Rosa Monika bokorrózsa kezdő rózsabarátoknak is bátran ajánlható. A Rosa Monika bokorrózsa fiatalos, üde megjelenése bármilyen kertstílusnak jól áll, gazdájának vidám, színes egyéniségét hangsúlyozza, méretével pedig kiválóan illeszkedik kicsi és nagy kertekbe, de akár utcafrontra, vagy társasházi parkba, ligetbe ültetve is kiváló növénydekoráció!