A Rosa Monika bokorrózsa jellemzői

Megyeri Szabolcs 2015-01-08 16:24:35

A Rosa Monika bokorrózsa véleményem szerint a játékos, életvidám személyiségű, fiatalos lendületű, színes egyéniségek rózsája, hiszen szirmainak feltűnő narancsos-sárgás árnyalata a nyári atmoszférát, a mediterrán életörömöt hozhatja el kertünkbe.

A Rosa Monika bokorrózsa mérete ideális mind kisebb előkertekbe, mind nagyobb birtokokra, ugyanis a kifejlett növény 90-140 centiméter magas, így elfér egy apróbb kertsarokban is, de nem túl kicsi ahhoz, hogy egy nagyobb, nyílt kertrész központi dísze legyen.

A Rosa Monika bokorrózsa közepes növekedésű fajta, lombozata szintén átlagos sűrűségű, élénk virágait pedig június elejétől bontja. A Rosa Monika bokorrózsa virágaiban hosszan gyönyörködhetünk, ugyanis ennek a rózsának a virágzási ideje hosszú, nyár elejétől egészen késő őszig tart. A virágok mellett a levelek is érdemelnek pár szót, a Rosa Monika levelei közepes méretűek, enyhén hosszúkásak, és középzöld színükkel nagyszerűen hangsúlyozzák ki a narancsos-sárgás rózsaszirmokat.

A Rosa Monika rózsa illata gyenge, így nem jelent problémát a vegyes rózsafajtákból kialakított ágyások esetében a keveredő illatorgia. Ez a rózsafajta a betegségekkel szemben közepesen ellenálló, ami annyit tesz, hogy ha betartjuk az ápolás és gondozás szabályait, akkor jó eséllyel alig kell betegségekkel, növényvédelmi feladatokkal számolnunk, ezért például a Rosa Monika bokorrózsa kezdő rózsabarátoknak is bátran ajánlható. A Rosa Monika bokorrózsa fiatalos, üde megjelenése bármilyen kertstílusnak jól áll, gazdájának vidám, színes egyéniségét hangsúlyozza, méretével pedig kiválóan illeszkedik kicsi és nagy kertekbe, de akár utcafrontra, vagy társasházi parkba, ligetbe ültetve is kiváló növénydekoráció!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ILLATOS FENYŐFA: LUC FENYŐ KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.