A Rosa Magia Nera gondozása

Megyeri Szabolcs 2014-05-22 10:19:12

A Rosa Magia Nera bokor rózsa csak kevéssel több feladatot ró a kertészre, mint egy átlagos dísznövény, de természetesen a rózsa rendszeres ápolása nem maradhat el, ha valóban díszes, egészséges növényeket szeretnénk a kertben tudni. A bokorrózsa öntözése 8-12 naponta esedékes, az időjárás függvényében, tehát aszályosabb hetekben gyakrabban, nedvesebb időszakokban ritkábban kell a kanna után nyúlnunk.

Öntözéskor a rózsa jobban kedveli az árasztásos módszert, tehát ne a kerti slaggal, erős vízsugárral itassuk Rosa Noritánkat, hanem tövenként egyszerre 10-15 liter vizet juttassunk ki, a már említett öntözőkannákból a növény tövéhez. A Rosa Norita betegségekre kevésbé érzékeny, de a szokásos rózsabetegségek előfordulhatnak, így például lisztharmat, mozaikvírus, csillagpenész, rózsarozsda, és esetenként levéltetvek is megjelenthetnek.

A tél beálltával a bokorrózsák, így a Rosa Norita is igényli a hideg elleni védelmet. Az első fagyok beállta előtt a töveket kupacoljuk fel, vagyis halmozzunk rájuk földet úgy, hogy a dombocska a szemzés fölött 10-15 centivel legyen. A betakarni kívánt részt előbb lombtalanítsuk, és a föld alá kerülő hajtásokat is metsszük le!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ABIES CONCOLOR - KOLORÁDÓI JEGENYEFENYŐ

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.