Termékek Menü
0

A Rosa Magia Nera gondozása

Megyeri Szabolcs
2014-05-22 10:19:12

A Rosa Magia Nera bokor rózsa csak kevéssel több feladatot ró a kertészre, mint egy átlagos dísznövény, de természetesen a rózsa rendszeres ápolása nem maradhat el, ha valóban díszes, egészséges növényeket szeretnénk a kertben tudni. A bokorrózsa öntözése 8-12 naponta esedékes, az időjárás függvényében, tehát aszályosabb hetekben gyakrabban, nedvesebb időszakokban ritkábban kell a kanna után nyúlnunk.

Öntözéskor a rózsa jobban kedveli az árasztásos módszert, tehát ne a kerti slaggal, erős vízsugárral itassuk Rosa Noritánkat, hanem tövenként egyszerre 10-15 liter vizet juttassunk ki, a már említett öntözőkannákból a növény tövéhez. A Rosa Norita betegségekre kevésbé érzékeny, de a szokásos rózsabetegségek előfordulhatnak, így például lisztharmat, mozaikvírus, csillagpenész, rózsarozsda, és esetenként levéltetvek is megjelenthetnek.

A tél beálltával a bokorrózsák, így a Rosa Norita is igényli a hideg elleni védelmet. Az első fagyok beállta előtt a töveket kupacoljuk fel, vagyis halmozzunk rájuk földet úgy, hogy a dombocska a szemzés fölött 10-15 centivel legyen. A betakarni kívánt részt előbb lombtalanítsuk, és a föld alá kerülő hajtásokat is metsszük le!