Termékek Menü
0

A Rosa Macbeth angol rózsa ültetése

Megyeri Szabolcs
2014-12-19 14:17:07

A Rosa Macbeth angol rózsa kiváló választás színes, életteli kertekbe, legyen az apróbb előkert, elkerített díszágyás, vagy egy méretesebb birtok központi része. A rózsa megrendelése előtt már egy-két nappal illendő felkészülni a jövevény fogadására, vagyis a rózsa ültetési előkészületeit ajánlott időben elvégezni. A feladat nem összetett, a rózsa megérkezése előtt csupán a megfelelő ültetési helyet kell megtalálni, és ki kell alakítani az ültetőgödröket.

A Rosa Macbeth angol rózsa fényigénye magas, legkevesebb 6-8 óra napsütést kíván naponta, tehát ennek megfelelő meleg, napsütötte, de ugyanakkor huzatmentes, szélvédett helyet kell találni számára a kertben. A Rosa Macbeth angol rózsa talajigénye sem túlzó, a legjobban az enyhén savas közeget kedveli. A tervezési fázis után jöhet az ültetőgödör kiásása.

A Rosa Macbeth rózsa telepítéséhez a legmegfelelőbb egy nagyjából 60x60x60 centiméteres ültetőgödör kialakítása, ami helyszűkében ennél kisebb is lehet, de mindenképpen nagyobb legyen a rózsa cserepénél. A kiásott gödör aljára helyezzünk trágyát, majd erre vékony földréteget, hogy a földlabdán túlnyúló gyökerek a tápanyaggal közvetlenül ne érintkezzenek. A helyet alaposan öntözzük be, majd egy-két napon belül érkezhet a konténeres rózsa, hogy véglegesen a földbe kerüljön. Fontos tudni, hogy a rózsák többsége tavasztól késő őszig ültethető, de a nyári időszakban a konténeres rózsa telepítése kecsegtet a legbiztosabb sikerrel!

A Rosa Macbeth angol rózsát földlabdástul illesszük az ültetőgödörbe, úgy, hogy az oltás helye 3 ujjnyival a talajszint alá kerüljön. Egy alapos beöntözés után a rózsa ültetésével készen is vagyunk, és kezdődhetnek az ápolási feladatok!