Termékek Menü
0

A Rosa Macbeth angol rózsa tulajdonságai

Megyeri Szabolcs
2014-12-19 14:08:55

A legmegfelelőbb rózsa kiválasztása sokak szerint nehéz feladat, hiszen a kert ékének számító dísznövényt hatalmas választékból kell kiszemelni. Fontos figyelembe venni a méretet, a rózsa illatának erősségét, a betegségekkel szembeni ellenálló képességét, és természetesen döntő a személyes ízlés, vagyis, hogy melyik fajtába szeretünk bele. A Rosa Macbeth megkönnyíti a választást, hiszen szinte minden szempontból az arany középutat képviseli.

A betegségekkel szemben átlagosan ellenálló, vagyis rendszeres ápolás mellett alig akad majd vele növényvédelmi feladatunk. Mérete egy-másfél méter, így kisebb helyre is telepíthető, de nagyobb kertek központi részén is szépen érvényesül. Illata erős, így a Rosa Macbeth választásával igazi rózsa-aromafelhő lengheti be kertünket! A Rosa Macbeth angol rózsa növekedése erőteljes, ágrendszere sűrű, levelei pedig középzöldek, így remekül egészítik ki a pompás, feltűnő virágzatot.

Ha már a virágoknál tartunk, a Rosa Macbeth erőssége itt rejlik. A lilás árnyalatú, nőies megjelenésű virágok 10-12 centiméter átmérőjűek, teltek, kerekded alakúak, rozettás szerkezetűek. A Rosa Macbeth angol rózsa ültetésével így egy hosszan virágzó, bájos külalakkal rendelkező, a hagyományostól épp egy picit elütő, üde dísznövényhez juthatunk, mely a szokásos ápolási teendőkön felül nem ró pluszfeladatokat a kertészre. A Rosa Macbeth angol rózsa gondozása tehát könnyű, így akár a rózsák világával csak most ismerkedő kezdőknek is bátran ajánlható.