A Rosa Macbeth angol rózsa tulajdonságai

Megyeri Szabolcs 2014-12-19 14:08:55

A legmegfelelőbb rózsa kiválasztása sokak szerint nehéz feladat, hiszen a kert ékének számító dísznövényt hatalmas választékból kell kiszemelni. Fontos figyelembe venni a méretet, a rózsa illatának erősségét, a betegségekkel szembeni ellenálló képességét, és természetesen döntő a személyes ízlés, vagyis, hogy melyik fajtába szeretünk bele. A Rosa Macbeth megkönnyíti a választást, hiszen szinte minden szempontból az arany középutat képviseli.

A betegségekkel szemben átlagosan ellenálló, vagyis rendszeres ápolás mellett alig akad majd vele növényvédelmi feladatunk. Mérete egy-másfél méter, így kisebb helyre is telepíthető, de nagyobb kertek központi részén is szépen érvényesül. Illata erős, így a Rosa Macbeth választásával igazi rózsa-aromafelhő lengheti be kertünket! A Rosa Macbeth angol rózsa növekedése erőteljes, ágrendszere sűrű, levelei pedig középzöldek, így remekül egészítik ki a pompás, feltűnő virágzatot.

Ha már a virágoknál tartunk, a Rosa Macbeth erőssége itt rejlik. A lilás árnyalatú, nőies megjelenésű virágok 10-12 centiméter átmérőjűek, teltek, kerekded alakúak, rozettás szerkezetűek. A Rosa Macbeth angol rózsa ültetésével így egy hosszan virágzó, bájos külalakkal rendelkező, a hagyományostól épp egy picit elütő, üde dísznövényhez juthatunk, mely a szokásos ápolási teendőkön felül nem ró pluszfeladatokat a kertészre. A Rosa Macbeth angol rózsa gondozása tehát könnyű, így akár a rózsák világával csak most ismerkedő kezdőknek is bátran ajánlható. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
FENYŐFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA FAJTÁK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.