A Rosa Kortuna Nemes, virágágyi teahibrid rózsa ültetése

Megyeri Szabolcs 2014-12-15 16:09:52

A rózsa ültetése általában tavasszal és ősszel időszerű, ám a nyári hetekben is elvégezhető, elsősorban akkor, ha konténeres rózsát vásárolunk. A konténeres rózsa megrendelése előtt már egy-két nappal kezdjük meg az ültetési előkészületeket, melyeket akár egyetlen délután elvégezhetünk. Fontos a megfelelő hely kijelölése a kertben, a Rosa Kortuna Nemes, virágágyi teahibrid rózsa fényigénye ugyanis nagy, tehát a birtok egy olyan szélvédett szegletét válasszuk, melyet legalább napi 6-8 óra közvetlen napsütés ér. 

A következő fázis az ültetőgödör kialakítása. A rózsa ültetéséhez az esetek többségében, így most is egy 60x60x60 centiméteres mélyedés szükséges tövenként, melyet a rózsák tápanyag igényének megfelelően pár centiméteres szervestrágya, illetve komposztréteg behelyezésével készítsünk elő. A tápanyag rétegre vékony földréteget helyezzünk el, hogy a gyökerek ne érintkezzenek közvetlenül azzal. A preparált ültetőgödröt alaposan öntözzük be. A megrendelt rózsákat a megérkezésüket követően mihamarabb, lehetőleg aznap helyezzük a földbe, mégpedig annak földlabdájával együtt. A rózsatövek magasságát úgy állítsuk be, hogy az oltás helye 3 ujjnyival a talajszint alá kerüljön. A kiültetett rózsát alaposan öntözzük be, és ezzel be is fejeződött az első munkafázis, a rózsa elültetése. A Rosa Kortuna Nemes, virágágyi teahibrid rózsa ültetési távolsága 60-70 centiméter legyen, vagyis egy négyzetméternyi rózsaágyásba 3-4 példányt telepítsünk! 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ABIES CONCOLOR - KOLORÁDÓI JEGENYEFENYŐ

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.