Termékek Menü
0

A Rosa Kortuna Nemes, virágágyi teahibrid rózsa gondozása

Megyeri Szabolcs
2014-12-15 15:54:38

A rózsa ültetése jellemzően egyszerű feladat, melyet a kezdő kertészkedők is könnyen elvégezhetnek, ám az ápolási teendők csak ezután következnek. A rózsa szakszerű gondozása roppant fontos, mert csak a gondos ápolás biztosíthatja rózsáink szépségét és egészségét. Nem szabad megijedni, a rózsagondozás nem bonyolult feladat, de van pár teendő, melyeket rendszeresen el kell végezni.

Az egyik legfontosabb az öntözés. A Rosa Kortuna Nemes, virágágyi teahibrid rózsa 8-12 naponta kíván locsolást, mely a gyakorlatban mindig az aktuális időjárás függvénye. Száraz, aszályos nyári melegben hetente öntözzünk, nedvesebb, esős időben pedig ritkábban. A rózsa öntözése mindig kíméletesen, kannával történjen, a vizet közvetlenül a tövekhez juttassuk ki, egyszerre 10-15 liternyit tövenként! Kerüljük a kerti slag használatát, és ne spricceljük a rózsákat vízzel felülről. A Rosa Kortuna Nemes, virágágyi teahibrid rózsa növényvédelmi feladatai kisszámúak, mert ez a rózsafajta a betegségekkel szemben kifejezetten ellenálló, így ha minőségi, egészséges rózsatöveket rendeltünk, jó eséllyel nem kell számolnunk betegségekkel. Természetesen olykor előfordulhatnak a megszokott rózsa betegségek, mint például a lisztharmat, mozaikvírus, csillagpenész, rózsarozsda, és esetenként levéltetvek is megjelenthetnek.

Nem hagyható ki a rózsa téli védelme, vagyis az ősz elmúltával, az első keményebb fagyok megérkeztekor a Rosa Kortuna Nemes, virágágyi teahibrid rózsa meg kell óvni a fagyoktól. Az első késő őszi, kora téli mínuszok beálltakor a töveket kupacoljuk fel, vagyis halmozzunk rájuk földet úgy, hogy a dombocska a szemzés fölött 10-15 centivel legyen. Fontos, hogy a talajjal takart növényrészt a lombtalanítsuk, valamint a föld alá kerülő hajtásokat metsszük le!