Termékek Menü
0

Rosa Kortuna– a női varázs

Megyeri Szabolcs
2014-12-15 16:16:22

A rózsát általában nőies dísznövénynek tartják, ami nem mindig igaz, hiszen léteznek egészen férfias megjelenésű rózsák is, ám a Rosa Kortuna, mint azt neve is sugallja, igazi női szépség. A Rosa Kortuna Nemes, virágágyi teahibrid rózsa lazacrózsaszín szirmai a belső oldalukon sárgás árnyalatúak, így a Rosa Kortuna virágai különleges látvánnyal igézik meg tulajdonosaikat.

A Rosa Kortuna Nemes, virágágyi teahibrid rózsát elsősorban nőiességükre büszke hölgyeknek ajánlanám, akik szeretnék, hogy lényüket a kertben egy igazán extravagáns kiállású dísznövény hirdesse, mely egyértelműen utal nőnemű tulajdonosára. A Rosa Kortuna rózsa ültetése könnyű feladat, csakúgy mint általában a rózsa telepítése, betegségekkel szembeni toleranciája pedig magas, így akár kezdő rózsabarátoknak is kiváló választás, hiszen várhatóan nem fogja megoldhatatlan feladatok elé állítani gazdáját.

A Rosa Kortuna Nemes, virágágyi teahibrid rózsa méretei átlagosnak mondhatóak, a tövek kifejlett magassága egy-másfél méter, így nagyobb, nyílt területen, vagy kisebb, utcára néző előkertben egyaránt kitűnően érvényesülnek a különleges szirmok, és a nagy, középzöld levelek. A Rosa Kortuna, bármennyire is légiesen nőies megjelenésű, férfiak által gondozott kertekbe is jó választás, már csak azért is, mert a hosszú virágzási idejű rózsa tavasztól késő őszig biztosítja az uraknak a káprázatos vágott rózsát, melyet bármilyen alkalomra ajándékba adhatnak!