A Rosa Königliche Hoheit bokorrózsa ültetése

Megyeri Szabolcs 2014-06-04 12:41:13

A rózsákat rendszerint tavasszal, vagy ősszel szoktuk ültetni, ez azonban nem szigorú ökölszabály, a telepítésre tulajdonképpen márciustól októberig bármikor sor kerülhet, főképpen, ha konténeres rózsa az alany. A konténeres Rosa Königliche Hoheit bokorrózsa vásárlása előtt már pár nappal elkezdhetjük a munkálatokat, hogy a bokorrózsa megrendelése és megérkezése után azonnal nekiláthassunk az ültetésnek.

Az első feladat az ültetőgödör kiásása lesz, mely jellemzően egy 60x60x60 centiméteres hely a kert megfelelő adottságokkal rendelkező, napsütötte részén. A kiásott ültetőgödör aljára pár centiméter vastagon trágyát fektessünk le, amit aztán vékony földréteggel takarjunk, mert fontos, hogy a rózsa gyökerei ne érintkezzenek közvetlenül a tápanyaggal.

A Rosa Königliche Hoheit bokorrózsának kialakított ültetőgödröt alaposan öntözzük be, majd egy-két napon belül érkezhet a konténeres dísznövény, amit haladéktalanul állítsunk a helyére. A Rosa Königliche Hoheit bokorrózsát földlabdájával együtt helyezzük az ültetőgödörbe, olyan módon, hogy az oltás helye 3 ujjnyival a talajszint alá kerüljön. Több tő rózsa ültetése esetén a sor-, és tőtávolságok 40-60 centiméter között legyenek. Mikor mindezzel végzett az újdonsült rózsatulajdonos, már csak egy első, alapos beöntözés van hátra, ám a  Rosa Königliche Hoheit bokorrózsa gondozása csak innentől kezdődik el!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ILLATOS FENYŐFA: LUC FENYŐ KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.