A Rosa Königliche Hoheit bokorrózsa jellemzői

Megyeri Szabolcs 2014-06-04 12:59:30

A rózsakert összeállítása mindig a kerttulajdonos ízlésén múlik, jó esetben hűen tükrözi a kertész jellemét, bemutatja a szépség iránti fogékonyságát, és emberi habitusára is reflektál. A költői túlzással végtelen rózsaválasztékból a Rosa Königliche Hoheit bokorrózsát elsősorban azoknak ajánlom, akik vonzódnak a főúri kertek eleganciájához, szeretik a törkénynek tűnő szépséget, és rajongói a visszafogott, hivalkodástól mentes színeknek.

A Rosa Königliche Hoheit bokorrózsa jól érvényesülhet szépen gondozott, tágas kertekben, de harmonikusan kialakított előkertek, ékszerdobozszerű kisebb díszkertek elsőrangú növénye is lehet. A Rosa Königliche Hoheit bokorrózsa jó növekedésű rózsafajta, ágrendszere közepes, erőteljes, magas szárakat növeszt. A rózsa virága közel tenyérnyi, színe pasztell árnyalatú, porcelán érzetű rózsaszín, levelei elegáns sötétzöldek, nyújtott formájúak.

Szirmai lekerekítettek, hosszúkás alakúak, csodás virágait pedig nyár elejétől késő őszig hozza, a rózsakertészek legnagyobb örömére. Illata kifejezetten erős, klasszikus rózsaaroma, több tő ültetése esetén az egész kertet belengi majd! A Rosa Königliche Hoheit bokorrózsa magassága egy métertől másfél méterig terjedhet, tehát magas, terebélyes rózsafajta, négyzetméterenkét 3-4 tő telepítése javasolt, a tövek egymástól legalább 50 centiméternyire kerüljenek a földbe.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.