A Rosa Königliche Hoheit bokorrózsa gondozása

Megyeri Szabolcs 2014-06-04 12:47:39

A Rosa Königliche Hoheit bokorrózsa, annak ellenére, hogy nevében és megjelenésében is királyi fenség, közel sem igényel olyan és annyi törődést, mint egy valódi királylány. A Rosa Königliche Hoheit bokorrózsa ápolása alig jár több feladattal, mint egy átlagos dísznövény gondozása, ám az egyedülálló látvány már korántsem átlagos. Az öntözés kardinális kérdés, a Rosa Königliche Hoheit esetében ezt a többi bokorrózsa locsolásához hasonlóan 8-12 naponta szükséges elvégezni.

A bokorrózsa öntözése aszályosabb hetekben gyakrabban, nedvesebb időszakokban ritkábban kell, hogy megtörténjen, ügyelni kell mind a kiszáradás veszélyére, mind a túlöntözés komplikációira. Öntözéskor a Rosa Königliche Hoheit bokorrózsa jobban kedveli az árasztásos vízkijuttatást, vagyis ne nyomás alatt álló, erős vízsugárral öntözzünk, hanem kannából, a vizet közvetlenül a rózsatövekhez juttatva. Egy tő egyszerre nagyjából 10-15 liter vizet igényel, a mennyiséget könnyen beállíthatjuk mércével rendelkező kannát használva. Jó hír a félős, kezdő kertbarátoknak, hogy a Rosa Königliche Hoheit bokorrózsa a növénybetegségekre kevésbé érzékeny, sajnos természetesen a megszokott rózsabetegségek felüthetik a fejüket, így például lisztharmat, mozaikvírus, csillagpenész, rózsarozsda, és esetenként levéltetvek is megjelenthetnek.

Az ősz elmúltával, az első keményebb fagyok megérkeztekor a Rosa Königliche Hoheit bokorrózsát szükséges megóvni a hidegtől, ebben az időszakban a töveket kupacoljuk fel, vagyis halmozzunk rájuk földet úgy, hogy a dombocska a szemzés fölött 10-15 centivel legyen. Fontos, hogy a talajjal takart növényrészt a lombtalanítsuk, valamint a föld alá kerülő hajtásokat metsszük le! A rózsa téli védelme nem hagyható el, erre minden évben emlékezzünk!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ILLATOS FENYŐFA: LUC FENYŐ KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.