A Rosa Ida Klemm fehér futórózsa jellemzői

Megyeri Szabolcs 2014-12-19 12:51:38

A Rosa Ida Klemm fehér futórózsa elsőre ámulatba ejtő, ártatlan fehér színével ejti rabul a bámészkodókat, aztán apró, középzöld leveleit csodáljuk meg. A Rosa Ida Klemm fehér futórózsa feltűnő jelenség, de nem a szó hivalkodó értelmében, inkább a klasszikus szépség jellemző rá, semleges, mégis határozottan észrevehető színével minden körülmények között magas díszítőértéket produkál.

A Rosa Ida Klemm fehér futórózsa egyaránt ajánlható kisebb kertekbe, utca oldali előkertekbe, vagy a birtok fő helyére, ha például boltíves, vagy gúla alakú támasztékra, pergolára futtatva neveljük. A Rosa Ida Klemm fehér futórózsa virágai kisméretűek, átmérőjük 4-5 centiméter, de a virágok csoportokban növekednek, így nem vesznek el, sokkal inkább füzérszerűen omlanak le. A Rosa Ida Klemm fehér futórózsa lombozata sűrű, közepes növekedés jellemzi, a rózsa magassága pedig 180-200 centiméter.

A Rosa Ida Klemm fehér futórózsa virágzási ideje hosszú, a csodás fehér szirmokat a nyár első heteitől kezdve egészen késő őszig tudhatjuk a kertben. A virágszirmok lazán helyezkednek el egymáson, alakjuk kerek, enyhébben lekerekített. Ennek a rózsának az illata az átlagosnál gyengébb, ami kifejezetten előnyös, mivel a sűrű virágzat így nem okoz tömény illatfelhőt, még közelről sem. A Rosa Ida Klemm fehér futórózsa a betegségekkel szemben közepesen ellenálló rózsafajta, így a növényvédelmi feladatok kisszámúak lesznek, főképpen akkor, ha az ápolási, gondozási teendőket mindig időben és szakszerűen elvégezzük. A Rosa Ida Klemm fehér futórózsát elsősorban nőies, hölgyek által gondozott kertekbe ajánlom, mert hófehér színe remekül harmonizálhat az egyéb dísznövényekkel, megjelenése feminim jellegű, és természetesen azért, mert dekorációs értéke kimagasló!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
FENYŐFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA FAJTÁK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.