Termékek Menü
0

A Rosa Ida Klemm fehér futórózsa jellemzői

Megyeri Szabolcs
2014-12-19 12:51:38

A Rosa Ida Klemm fehér futórózsa elsőre ámulatba ejtő, ártatlan fehér színével ejti rabul a bámészkodókat, aztán apró, középzöld leveleit csodáljuk meg. A Rosa Ida Klemm fehér futórózsa feltűnő jelenség, de nem a szó hivalkodó értelmében, inkább a klasszikus szépség jellemző rá, semleges, mégis határozottan észrevehető színével minden körülmények között magas díszítőértéket produkál.

A Rosa Ida Klemm fehér futórózsa egyaránt ajánlható kisebb kertekbe, utca oldali előkertekbe, vagy a birtok fő helyére, ha például boltíves, vagy gúla alakú támasztékra, pergolára futtatva neveljük. A Rosa Ida Klemm fehér futórózsa virágai kisméretűek, átmérőjük 4-5 centiméter, de a virágok csoportokban növekednek, így nem vesznek el, sokkal inkább füzérszerűen omlanak le. A Rosa Ida Klemm fehér futórózsa lombozata sűrű, közepes növekedés jellemzi, a rózsa magassága pedig 180-200 centiméter.

A Rosa Ida Klemm fehér futórózsa virágzási ideje hosszú, a csodás fehér szirmokat a nyár első heteitől kezdve egészen késő őszig tudhatjuk a kertben. A virágszirmok lazán helyezkednek el egymáson, alakjuk kerek, enyhébben lekerekített. Ennek a rózsának az illata az átlagosnál gyengébb, ami kifejezetten előnyös, mivel a sűrű virágzat így nem okoz tömény illatfelhőt, még közelről sem. A Rosa Ida Klemm fehér futórózsa a betegségekkel szemben közepesen ellenálló rózsafajta, így a növényvédelmi feladatok kisszámúak lesznek, főképpen akkor, ha az ápolási, gondozási teendőket mindig időben és szakszerűen elvégezzük. A Rosa Ida Klemm fehér futórózsát elsősorban nőies, hölgyek által gondozott kertekbe ajánlom, mert hófehér színe remekül harmonizálhat az egyéb dísznövényekkel, megjelenése feminim jellegű, és természetesen azért, mert dekorációs értéke kimagasló!