Termékek Menü
0

A Rosa Handel fehér-rózsaszín rózsa ültetése szakszerűen

Megyeri Szabolcs
2015-03-10 12:34:36

A megrendelt rózsa majdani szépségét és dekorációs értékét nagyban határozza meg a szakszerű ültetés. A rózsa ültetése előtt érdemes számba venni a fontosabb körülményeket (szélvédettség, talajminőség, napfényesség), és ezek alapján kijelölni a megfelelő ültetési helyet a kertben. A rózsa megrendelése után azonnal neki lehet kezdeni az előkészületeknek, hogy a rózsa kiszállítása után a töveket haladéktalanul telepíteni lehessen! Amennyiben Ön a következő rövid útmutatót követve ülteti el Rosa Handel rózsáját, akkor minden esélye meglesz rá, hogy káprázatosan szép rózsabokrokat neveljen!

A Rosa Handel fehér-rózsaszín rózsa ültetési útmutatója:

  • A rózsa ültetési ideje csaknem az egész évre kiterjed, rózsát ültetni ugyanis a hideg téli hónapok kivételével bármikor lehet. A rózsa ültetésére a legjobb időszakok a tavasz és az ősz, de természetesen nyáron is lehet rózsát ültetni, ekkor azonban a konténeres rózsa telepítése javallott.
  • A rózsa ültetési helye a kert egy napos, meleg területe legyen, a Rosa Handel fehér-rózsaszín ágyás rózsa fényigénye napi 6-8 óra közvetlen napsütés, árnyékos területre, magas fal tövébe, lombos fák alá nem ültethető!
  • A Rosa Handel fehér-rózsaszín rózsa talajigénye nem különleges, az enyhén savas, tápanyagban kiegyensúlyozott, laza szerkezetű közeget kedveli. Amennyiben az Ön kertjének talaja más típusú, könnyen módosíthatja a rózsaágyás földjének összetételét, többek között érett marhatrágya, komposzt, homok, vagy savanyú föld kihelyezésével.

  • A Rosa Handel fehér-rózsaszín rózsa ültetési tőtávolsága 40-50 centiméter, így egy négyzetméternyi rózsaágyásba 6-7 tő rózsa telepíthető ebből a fajtából
  • A Rosa Handel ágyás rózsa ültetéséhez egy 60x60x60 centiméteres ültetőgödröt szükséges előkészíteni, akár még a rózsa megrendelése előtt.
  • Az ültetőgödör aljára érett marhatrágyát, vagy komposztot helyezzen el, majd a tápanyagot vékony réteg földdel fedje be, ezután helyezheti a rózsatövet a földbe
  • A rózsát ültetés után közvetlenül alaposan öntözze be!

A Rosa Handel fehér-rózsaszín rózsa ültetéséhez, valamint tápanyag ellátásának biztosításához a Mabako szerves istállótrágyát ajánlom, ami egy, a rózsák számára minden szempontból ideális ültető közeg. A Mabako szerves trágya választása esetén Önnek nem kell attól tartania, hogy az ültetés, vagy a trágya kihelyezése kellemetlen szagokkal jár mivel egy speciális eljárásnak köszönhetően az ilyen szagoktól mentes ez a keverék.