A Rosa Handel fehér-rózsaszín ágyás rózsa metszése

Megyeri Szabolcs 2015-03-10 12:52:26

A rózsagondozás egyik legnagyobb jelentőséggel bíró munkafázisa a rózsametszés, ami szerencsére nem bonyolult tudomány, így ha Ön még nem is metszett rózsát korábban, akkor sem kell megriadnia a teendőktől. A rózsa visszavágása azért fontos, mert ezzel alakítható ki a rózsabokor formája. A metszéssel szabályozható a növény megjelenése, valamint az egészséges rózsabokor alapfeltétele mindenképpen a precíz metszés. A következő rövid útmutatóban a szakszerű rózsametszés alappilléreit mutatom be Önnek, hogy ezekkel a fogásokkal Rosa Handel fehér-rózsaszín rózsája a lehető legszebb lehessen!

A Rosa Handel fehér-rózsaszín rózsa metszésének lépései:

  • a rózsákat általában tél végén, kora tavasszal kell megmetszeni, amikor a rózsa későbbi formájának kialakítására koncentrálunk. Akadnak kertbarátok, akiknek az év eleji metszés kicsit drasztikusnak tűnik, de Ön ne ijedjen meg, bátran használja a metszőollót!
  • a Rosa Handel rózsa tavaszi metszése során a rózsát úgy vágja vissza, hogy a vágást a rügy felett fél-egy centiméterrel, ferdén ejtse meg. A felső rügy abba az irányba nézzen, amerre az új hajtást nevelni szeretné!
  • a rózsa tavaszi metszése során alakíthatja ki a rózsa alakját, formáját, ezért a metszéseket alaposan átgondolva ejtse meg!
  • évközben a Rosa Handel fehér-rózsaszín rózsa csak akkor szükséges megmetszeni, ha elszáradt virágokat, leveleket, növényi részeket látunk rajta. Ekkor nem szabad a rózsát túl erőteljesen visszametszeni, mert a tél közeledtével a rózsa visszafagyása előfordulhat
  • ​a Rosa Handel fehér-rózsaszín rózsa metszéséhez mindig tiszta, éles metszőollót használjunk, a csorba vágófelület betegségek megjelenéséhez vezethet!
Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.