Termékek Menü
0

A Rosa Grand Palace sötétpiros ágyás rózsa ültetése szakszerűen

Megyeri Szabolcs
2015-03-09 14:55:20

A rózsaültetés a rózsanevelés első, és egyben legfontosabb feladata, mely meghatározza dísznövénye későbbi fejlődését, szépségét. Már a rózsa megrendelése idején ajánlott a megfelelő ültetési helyet kijelölni, ügyelve arra, hogy az egy napfényes, jó talajminőségű, valamelyest védett (szél, fagy) terület legyen. Ha Ön a megtalálta a megfelelő helyet, és a kívánt rózsát is kiszemelte már, akkor már a rózsa megrendelése után rögtön nekikezdhet az előkészületeknek, hogy a rózsa kiszállítása után a töveket minél hamarabb telepíthesse! Amennyiben a következő rövid útmutatót követve ülteti el Rosa Grand Palace sötétpiros ágyás rózsáját, akkor minden esélye meglesz rá, hogy káprázatosan szép rózsabokrokat neveljen!

  • A Rosa Grand Palace sötétpiros ágyás rózsa ültetési ideje csaknem az egész évre kiterjed, rózsát ültetni ugyanis a hideg téli hónapok kivételével bármikor lehet. Az ideális rózsaültetési időszak a tavasz és az ősz, nyáron pedig a konténeres rózsák telepíthetőek.
  • A rózsa ültetési helye a kert egy napos, meleg területe legyen, a Rosa Grand Palace ágyás rózsa magas, ez napi 6-8 óra közvetlen napsütést jelent. Az ágyás rózsáknak rendszerint a kert központi, nyílt területén szokás helyet biztosítani, hogy a csoportosan ültetett rózsaözön megfelelően érvényesüljön. Mivel a Rosa Grand Palace rózsa kompakt méretű rózsafajta, így ügyeljen rá, hogy ne telepítse árnyékolt helyre!
  • A Rosa Grand Palace sötétpiros ágyás rózsa talajigénye nem összetett, az enyhén savas, tápanyagban kiegyensúlyozott, laza szerkezetű közeget kedveli. Amennyiben az Ön kertjének talaja eltérő típusú, könnyen módosíthatja a rózsaágyás földjének összetételét, többek között érett marhatrágya, komposzt, homok, vagy savanyú föld kihelyezésével.
  • A Rosa Grand Palace sötétpiros ágyás rózsa ültetési tőtávolsága 40-60 centiméter, így egy négyzetméternyi rózsaágyásba 5-6 tő telepíthető ebből a rózsafajtából.
  • A Rosa Grand Palace ágyás rózsa ültetéséhez ültetőgödröt szükséges előkészíteni, akár még a rózsa megrendelése előtt. Az ültető gödör aljára érett marhatrágyát, vagy komposztot helyezzen el, majd a tápanyagot vékony réteg földdel fedje be, ezután helyezheti a rózsatövet a földbe. A rózsát ültetés után közvetlenül alaposan öntözze be!

A Rosa Grand Palace sötétpiros ágyás rózsa ültetéséhez a Dolce Vital általános virágföld keveréket ajánlom Önnek, mert a rózsa kiegyensúlyozott fejlődéséhez tápanyagban dús, jó vízáteresztő képességű  talajra van szükség, ez a földkeverék pedig kifejezetten ideális közeg a Rosa Grand Palace sötétpiros ágyás rózsa ültetéséhez. A hosszan lebomló műtrágyáknak köszönhetően az egész vegetációs idő alatt kellő mennyiségű tápanyagot kap a rózsa, valamint a közeg remek vízfelvevő- és vízmegtartó tulajdonsága az öntözés hatékonyságát segíti.