Termékek Menü
0

A Rosa Grand Mogul bokorrózsa jellemzői

Megyeri Szabolcs
2014-06-12 23:08:51

Azt mondják a hozzáértők, hogy az ember választásai – legyen szó bútorról, ruháról, ékszerről, vagy éppen rózsáról – mindig tükrözik a személyiségét, bemutatják az illető ízlését, szépérzékét. Ha ez igaz, akkor a Rosa Grand Mogul bokorrózsa bizonyosan a szelíd, de mégsem visszahúzódó, a feltűnést kerülő, de a szépet szerető emberek kedvence lehet. A Rosa Grand Mogul bokorrózsa virágai vajfehér színűek, a széleken finom rózsaszín beütéssel, méretük gyermektenyérnyi, 12-15 centiméter.

A virágokat a nyár elejétől késő őszig folyamatosan csodálhatjuk, virágzási ideje kimondottan hosszú. Maga a Rosa Grand Mogul bokorrózsa kifejlett állapotban 120-180 centiméter magas, így a nagyobb rózsafajták közé tartozik, ezért apró kiskertekben nem biztos, hogy jól mutat, igazi szépségét akkor tárja fel, ha nagyobb területen dominálhat. A Rosa Grand Mogul erőteljes növekedésű fajta, bokra sok, erős szálat hoz, számos nagyméretű, középzöld levéllel ajándékozva meg gazdáját.

A Rosa Grand Mogul bokorrózsa betegségekkel szembeni toleranciája magas, így az átlagosnál kevesebb növényvédelmi feladattal kell számolni. Embert barátjáról, rózsát illatáról – ferdíthetjük el a mondást, ha pedig így van, akkor a Rosa Grand Mogul bokorrózsa vérbeli rózsa, ugyanis illata kifejezetten erős, markáns, így a kertbe ültetve állandóan érezhetjük tipikus aromáját, ami egész nyáron kényeztetheti testünket-lelkünket!