Termékek Menü
0

A Rosa Graham Thomas angol rózsa ültetése

Megyeri Szabolcs
2014-12-10 15:32:00

A Rosa Graham Thomas angol rózsát sárga angol rózsának is szokták hívni, természetesen feltűnő, élénk-napsárga árnyalata miatt. Minden kertbe ajánlható ez a bámulatos angol rózsa, ahová a gazda szeretne egy kis napfényt, vidámságot, és életörömöt becsempészni. A Rosa Graham Thomas angol rózsa ültetése tavasztól egészen őszig időszerű, és nyáron is lehet a kertbe telepíteni, de a meleg hónapokban inkább a konténeres rózsa ültetése javallott.

A rózsa megrendelése előtt érdemes már pár nappal előkészülni az ültetésre, első lépésben az ültetőgödör kialakításával. Az ültetés helye legyen a kert egy napos, meleg, de valamennyire szélvédett része, ahol a rózsát naponta legalább 6-8 órányi napsütés éri. Az ültetőgödör ideális esetben egy 60x60x60 centiméteres mélyedés, melynek az alját vékony rétegben szerves trágyával és/vagy komposzttal béleljük ki. A tápanyagréteget fedjük pár centi földdel, mert nem jó, ha a konténeres rózsa gyökerei a tápanyaggal közvetlenül érintkeznek.

Miután ezzel is készen vagyunk, egy alapos beöntözés marad csak, és jöhet a rózsa. Fontos, hogy a rózsa rendelése mindig megbízható forrásból történjen, csak az ép, egészséges, minőségi tövekből fejlődnek kápráztatóan virágzó, ellenálló rózsatövek. A Rosa Graham Thomas angol rózsa megérkezte után lehetőleg azonnal fogjunk hozzá az ültetéshez, a konténeres dísznövényt földlabdástul illesszük az ültetőgödörbe, úgy, hogy az oltás helye 3 ujjnyival a talajszint alá kerüljön. Egy alapos beöntözés után a rózsa ültetésével készen is vagyunk, és kezdődhetnek az ápolási feladatok!