Termékek Menü
0

A Rosa Golden Delight sárga ágyás rózsa gondozása öt egyszerű lépésben

Megyeri Szabolcs
2015-03-10 14:44:26

Öntözés: a Rosa Golden Delight sárga ágyás rózsa öntözése 8-12 naponta időszerű, csapadékos időszakban ritkábban, aszályos hetekben gyakrabban pótolja a nedvességet. A rózsa öntözése kannával történjen, a vizet óvatosan szétterítve öntse a tövekhez.

Tápanyagok: a Rosa Golden Delight sárga ágyás rózsa tápanyagigénye átlagos a rózsák közt, biztosítson számára gazdag, laza szerkezetű közeget, és az ültetés előtt lássa el a talajt trágyával. A későbbiekben évente legalább egyszer helyezzen ki 5-10 kg érett marhatrágyát a rózsatövekhez. A Rosa Golden Delight sárga ágyás rózsa ültetéséhez, és az igazán látványos növekedés eléréséhez a Dolce Vital általános virágföld keveréket ajánlom!

Teleltetés: a Rosa Golden Delight sárga ágyás rózsa teleltetését mindig az ősz végén kezdje el, hogy a fagyok felkészülve érjék növényét! A téli védelem kialakításához kupacoljon földet az előkészített rózsatőre, úgy, hogy a földhalom a szemzés fölött 10-15 centiméterrel legyen! A rózsa teleltetése elengedhetetlen ahhoz, hogy a következő tavasszal életerős, szépen fejlődő rózsabokrokat nevelhessen!

Rózsabetegségek: A Rosa Golden Delight sárga ágyás rózsa a betegségekkel szemben közepes mértékben ellenálló, vagyis amennyiben Ön szakszerűen gondozza rózsáját, ritkán kell majd növényvédelmi feladatokkal törődnie. A megszokott rózsabetegségek (lisztharmat, mozaikvírus, csillagpenész, rózsarozsda) felüthetik a fejüket, de amennyiben Ön minőségi, ellenálló rózsát rendelt, a kockázatok minimalizálhatóak.

Metszés: A Rosa Golden Delight sárga ágyás rózsa metszése nem bonyolult feladat, a legfontosabb a tavaszi rózsametszés, mellyel a növény formája alakítható ki. A nyári rózsametszés során csupán az elnyílt virágokat, elszáradt hajtásokat szükséges visszavágni, hogy a virágzási idő alatt a rózsa a legszebb arcát mutathassa A Rosa Golden Delight rózsa őszi metszésével a rózsa teleltetése készíthető elő. A rózsametszéshez mindig éles, alaposan megtisztított ollót használjon!