Termékek Menü
0

A Rosa Fred Loads élénkpiros ágyás rózsa jellemzői

Megyeri Szabolcs
2015-03-09 14:39:28

A Rosa Fred Loads élénkpiros ágyás rózsa a legklasszikusabb piros árnyalatban tündököl, ennél fogva a hagyományosabb stílusban megépített, és a divatosabb kialakítású kertekben is remekül mutat. A Rosa Fred Loads élénkpiros ágyás rózsa számos kedvező tulajdonsággal rendelkezik, így megragadó külalakja mellett könnyű nevelhetőségével is azonnal vonzóvá válik.

Ez a rózsafajta kiegyensúlyozott, gyors növekedésű, ágrendszere gazdagon elágazó, lombozatát közepes méretű, közép zöld levelek alkotják. A Rosa Fred Loads élénkpiros ágyás rózsa virágzási ideje hosszú, az élénkpiros szirmok a nyár elejétől az ősz végéig dekorálnak a kertben. A Rosa Fred Loads élénkpiros ágyás rózsa illata enyhe, inkább közelről ízlelhető csak meg, így akár több tucat tő ültetése esetén sem kell erős, zavaró rózsaaromától tartani. Ez a rózsafajta rózsabetegségekkel szemben nagymértékben ellenálló, ez azt jelenti, hogy szakszerű ápolás mellett Önnek növényvédelmi feladatokkal nem kell számolnia!

Rosa Fred Loads élénkpiros ágyás rózsa magassága 80-100 centiméter, így közepes termetűnek mondhat. Mivel ágyás rózsáról van szó, elsősorban csoportos telepítést ajánlok, de ez a rózsafajta remekül fog mutatni például az előkertbe ültetve is.  A Rosa Fred Loads élénkpiros ágyás rózsa ültetési távolsága 40-50 centiméter, vagyis egy négyzetméternyi terültre 6-7 rózsatő ültethető.