Termékek Menü
0

​A Rosa Duchesse de Rohan történelmi rózsa ültetése

Megyeri Szabolcs
2014-12-11 13:04:19

A rózsákba bármikor bele lehet szeretni, és az a jó, hogy szinte bármikor lehet is ültetni őket! A rózsa ültetési ideje jellemzően a tavasz és az ősz, de a legtöbb fajta az egészen hideg téli hónapok kivételével bármikor telepíthető, így nyáron is, de hasznos tudni, hogy a meleg évszakban inkább a konténeres rózsa ültetésével lehet sikert elérni. Azt mondom, a rózsa ne hirtelen toppanjon az életünkbe és a kertünkbe, a körültekintő választás után először a jövevény helyét jelöljük ki a kertben, egy napos, de védett, huzattól és széltől elzárt részen.

A Rosa Duchesse de Rohan történelmi rózsa fényigénye magas, legkevesebb 6-8 óra napsütést kíván naponta, a talaj tekintetében pedig az enyhén savas közeget részesíti előnyben. Mikor a legjobb helyet megtaláltuk, következhet az ültetőgödör kialakítása. A rózsa telepítéséhez a legmegfelelőbb egy nagyjából 60x60x60 centiméteres ültetőgödör kiásása, helyszűkében ennél kisebb is lehet, de mindenképpen nagyobb legyen a rózsa cserepénél. A kiásott gödör aljára helyezzünk trágyát, majd erre vékony földréteget, hogy a földlabdán túlnyúló gyökerek a tápanyaggal közvetlenül ne érintkezzenek.

A helyet alaposan öntözzük be, majd egy-két napon belül érkezhet a konténeres rózsa, hogy véglegesen a földbe kerüljön. Rosa Duchesse de Rohan történelmi rózsát földlabdástul illesszük az ültetőgödörbe, úgy, hogy az oltás helye 3 ujjnyival a talajszint alá kerüljön. Egy alapos beöntözés után a rózsa ültetésével készen is vagyunk, és kezdődhetnek az ápolási feladatok!