Termékek Menü
0

​A Rosa Duchesse de Rohan történelmi rózsa tulajdonságai

Megyeri Szabolcs
2014-12-11 12:53:07

A személyiségünkhöz illő rózsa kiválasztása sosem a legkönnyebb feladat. A rózsa abban különbözik a többi dísznövénytől, hogy egyedi szépségének jelentése, üzenete van, sokat elárul gazdájáról, így rózsa rendelése előtt mindig alaposan vegyük szemügyre a kiszemelt fajtát, és képzeljük el kertünkben! A Rosa Duchesse de Rohan üde, friss hangulatú történelmi rózsa, megjelenésével vidámságot, bájt, kecsességet hoz a birtokra.

A Rosa Duchesse de Rohan történelmi rózsa magassága 60-80 centiméter között van, így kisebb kertekben, előkertekben is jól mutat, nagyobb, nyílt területen kicsit elveszik, de a méretesebb kert egy díszágyásnak kialakított, vegyesen beültetett szegletében szintén pompásan mutat.  A Rosa Duchesse de Rohan történelmi rózsa tehát alacsony növésű, de erőteljes növekedésű fajta, lombozata sűrű, levelei kisebb méretűek, sötétzöldek. A Rosa Duchesse de Rohan növekedési üteme gyorsnak mondható, betegségekkel és kártevőkkel szembeni ellenállása pedig átlagos.

A Rosa Duchesse de Rohan történelmi rózsa illata visszafogottabb az átlagnál, aromája a megjelenéséhez hűen nem tolakodó, inkább közelről veteti észre magát. A Rosa Duchesse de Rohan történelmi rózsa  nevelése, ápolása nem jelentenek nagy kihívást, könnyű tartása és kis mérete miatt kezdő hobbikertészeknek is bátran ajánlható, akár az első kertbe ültetett rózsapéldányként is. Mint mindig, a Rosa Duchesse de Rohan esetében is fontos, hogy a rózsa rendelése megbízható forrásból történjen, a minőségi rózsa szebb, ellenállóbb, tartósabb lesz!