Termékek Menü
0

​A Rosa Duchesse de Rohan történelmi rózsa gondozása

Megyeri Szabolcs
2014-12-11 12:45:59

A Rosa Duchesse de Rohan történelmi rózsa sok öröm forrása lesz a kertben, és cserébe nem követel magának átlagon felüli figyelmet és pluszmunkát a gondozás terén. Az egyik legfontosabb teendő a rózsa öntözése, mely alapvetően szükséges ahhoz, hogy hosszan gyönyörködhessünk a pompás virágokban. A rózsa locsolása 8-12 naponta esedékes, a gyakoriság függ az aktuális időjárástól, ugyanis aszályosabb, száraz időszakokban sűrűbben, nedves, esős hetekben ritkábban kell öntözni.

A rózsa öntözése lehetőleg kannával történjen, egyszerre 10-15 liter vizet juttassunk ki a tövekhez, az erősebb nyomással működő kerti slagokat ne alkalmazzuk! A Rosa Duchesse de Rohan a rózsabetegségekre nem fokozottan érzékeny, de sajnos a megszokott rózsabetegségek előfordulhatnak, mint például a lisztharmat, a mozaikvírus, a csillagpenész, vagy a rózsarozsda, a kártevők közül pedig a levéltetvek támadhatják a Rosa Duchesse de Rohan-t. Fontos körülmény, hogy a minőségi, kertészetből rendelt rózsa ellenállóbb, tartósabb lesz, mint például a hipermarketekben kapható, sokszor leárazva kínált példányok!

Az történelmi rózsákat, így a Rosa Duchesse de Rohan-t is óvni kell télen a kemény hidegektől. Az ősz végi, tél eleji első komoly fagyok megérkeztekor a töveket földkupaccal szükséges betakarni, úgy hogy a kupac a szemzés fölött 10-15 centivel legyen. A betakarni kívánt részt előbb lombtalanítsuk, és a föld alá kerülő hajtásokat is metsszük le! A rózsa kupacolása megóvja a növényt a mínuszoktól, így tavasszal újra legszebb formájában tündökölhetnek a kerti rózsák!