A Rosa Double Delight gondozási lépései

Megyeri Szabolcs 2015-02-06 14:21:56

A Rosa Double Delight illatos rózsa nem kíván több, vagy különlegesebb rózsaápolási feladatot, mint az átlagos rózsák, így a kezdő kertbarátok is könnyen elboldogulnak vele. Ha Ön a Rosa Double Delight teahibrid rózsa megrendelése mellett dönt, az alábbi rózsagondozási lépéseket ajánlom figyelmébe:

Öntözés: a Rosa Double Delight illatos rózsa öntözése 8-12 naponta időszerű, csapadékos időszakban ritkábban, aszályos hetekben gyakrabban. A rózsa öntözéséhez kannát használjunk, a vizet óvatosan öntsük a tövekhez.

Tápanyagok: a Rosa Double Delight tápanyagigénye átlagos a rózsák közt, biztosítsunk neki gazdag, laza szerkezetű közeget, és az ültetés előtt lássuk el a talajt trágyával. A későbbiekben évente legalább egyszer helyezzünk ki érett marhatrágyát a rózsa tövekhez.

Teleltetés: a Rosa Double Delight teahibrid rózsa teleltetése az ősz végén aktuális, a téli védelem kialakításához kupacoljunk földet az előkészített rózsatőre, úgy, hogy a földhalom a szemzés fölött 10-15 centiméterrel legyen! A rózsa teleltetése elengedhetetlen ahhoz, hogy a következő tavasszal életerős, szépen fejlődő rózsabokrokat nevelhessen!

Rózsabetegségek: A Rosa Double Delight rózsa a betegségekkel szemben közepesen ellenálló, vagyis amennyiben Ön szakszerűen gondozza rózsáját, ritkán kell majd növényvédelmi feladatokat elvégeznie. A megszokott rózsabetegségek (lisztharmat, mozaikvírus, csillagpenész, rózsarozsda) felüthetik a fejüket, de amennyiben Ön minőségi, ellenálló rózsát rendelt, a kockázatok minimalizálhatóak.

Metszés: A Rosa Double Delight illatos rózsa metszése nem összetett feladat, a legfontosabb a tavaszi rózsametszés, mellyel a növény formája alakítható ki. A nyári rózsametszés során csupán az elnyílt virágokat, elszáradt hajtásokat szükséges visszavágni, hogy a virágzási idő alatt a rózsa a legszebb arcát mutathassa A Rosa Double Delight tehibrid rózsa őszi metszésével a rózsa teleltetése készíthető elő. A rózsametszéshez mindig éles, alaposan megtisztított ollót használjunk! 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES KARÁCSONYFA - KÜLÖNLEGES KARÁCSONYFA - CSEREPES KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.