Termékek Menü
0

Hogyan kell metszeni a Rosa Dopey piros ágyás rózsa rózsát?

Megyeri Szabolcs
2015-03-27 17:51:34

A rózsa metszése az egyik legfontosabb feladat a rózsaápolási teendők sorában. A rózsa metszése azért fontos, mert a szakszerű visszavágással alakítható ki a rózsabokor esztétikus formája, és a metszés a rózsa egészsége szempontjából is lényeges. A rózsametszés sokak szerint nehéz feladat, ám valójában kevés tanulással és kis gyakorlattal bárki hamar elsajátíthatja a szükséges fogásokat. A rózsametszés alapfogásait a következő pár lépést követve Ön is gyorsan és egyszerűen megtanulhatja:

A Rosa Dopey piros ágyás rózsa metszésének lépései:

  • a rózsákat általában tél végén, kora tavasszal kell megmetszeni, amikor a rózsa későbbi formájának kialakítására koncentrálunk. Akadnak kertbarátok, akiknek az év eleji metszés kicsit drasztikusnak tűnik, de Ön ne ijedjen meg, bátran használja a metszőollót!
  • a Rosa Dopey piros ágyás rózsa tavaszi metszése során a rózsát úgy vágja vissza, hogy a vágást a rügy felett fél-egy centiméterrel, ferdén ejtse meg. A felső rügy abba az irányba nézzen, amerre az új hajtást nevelni szeretné!
  • a rózsa tavaszi metszése során alakíthatja ki a rózsa alakját, formáját, ezért a metszéseket alaposan átgondolva ejtse meg!
  • évközben a Rosa Dopey piros ágyás rózsa metszése csak akkor szükséges, ha elszáradt leveleket, elvirágzott virágokat látunk rajta. Ekkor nem szabad a rózsát túl erőteljesen visszametszeni, mert a tél közeledtével a rózsa visszafagyása előfordulhat
  • ​a Rosa Dopey piros ágyás rózsa metszéséhez mindig tiszta, éles metszőollót használjon, a csorba vágófelület okozta sérülések ugyanis betegségek megjelenéséhez vezethetnek!