Termékek Menü
0

A Rosa Dopey ágyásrózsa ültetése

Megyeri Szabolcs
2015-03-27 17:47:19

A rózsaültetés a rózsanevelés első, és egyben legfontosabb feladata, mely meghatározza dísznövénye későbbi fejlődését, szépségét. Már a rózsa megrendelése idején ajánlott a megfelelő ültetési helyet kijelölni, ügyelve arra, hogy az egy napfényes, jó talajminőségű, valamelyest védett (szél, fagy) terület legyen. Ha Ön a megtalálta a megfelelő helyet, és a kívánt rózsát is kiszemelte már, akkor már a rózsa megrendelése után rögtön nekikezdhet az előkészületeknek, hogy a rózsa kiszállítása után a töveket haladéktalanul telepíthesse! Amennyiben a következő rövid útmutatót követve ülteti el Rosa Dopey piros ágyás rózsáját, akkor minden esélye meglesz rá, hogy varázslatosan szép rózsabokrokat neveljen!

  • A Rosa Dopey piros ágyás rózsa ültetési ideje csaknem az egész évre kiterjed, rózsát ültetni ugyanis a hideg téli hónapok kivételével bármikor lehet. Az ideális rózsaültetési időszak a tavasz és az ősz, nyáron pedig a konténeres rózsák telepíthetőek.
  • A rózsa ültetési helye a kert egy napos, meleg területe legyen, a Rosa Dopey piros ágyás rózsa fényigénye napi 6-8 óra közvetlen napsütés, árnyékos területre, magas fal tövébe, lombos fák alá nem ültethető! A Rosa Dopey ágyás rózsa az átlagos rózsáknál kisebb, kompaktabb méretű, így különösen ügyelni kell az árnyékoltság elkerülésére!Az ágyás rózsáknak rendszerint a kert központi, nyílt területén szokás helyet biztosítani, hogy a csoportosan ültetett rózsaözön megfelelően érvényesüljön.
  • A Rosa Dopey piros ágyás rózsa talajigénye nem összetett, az enyhén savas, tápanyagban kiegyensúlyozott, laza szerkezetű közeget kedveli. Amennyiben az Ön kertjének talaja eltérő típusú, könnyen módosíthatja a rózsaágyás földjének összetételét, többek között érett marhatrágya, komposzt, homok, vagy savanyú föld kihelyezésével.
  • A Rosa Dopey piros ágyás rózsa rózsa ültetési tőtávolsága 30-40 centiméter, így egy négyzetméternyi rózsaágyásba 6-7 tő telepíthető belőle.
  • A Rosa Dopey piros ágyás rózsa ültetéséhez egy 60x60x60 centiméteres ültető gödröt szükséges előkészíteni, akár még a rózsa megrendelése előtt. Az ültető gödör aljára érett marhatrágyát, vagy komposztot helyezzen el, majd a tápanyagot vékony réteg földdel fedje be, ezután helyezheti a rózsatövet a földbe. A rózsát ültetés után közvetlenül alaposan öntözze be!

A Rosa Dopey piros ágyás rózsa ültetéséhez a Dolce Vital általános virágföld keveréket ajánlom Önnek, mert a rózsa kiegyensúlyozott fejlődéséhez tápanyagban dús, jó vízáteresztő képességű  talajra van szükség, ez a földkeverék pedig kifejezetten ideális közeg a Rosa Dopey piros ágyás rózsa ültetéséhez. A hosszan lebomló műtrágyáknak köszönhetően az egész vegetációs idő alatt kellő mennyiségű tápanyagot kap a rózsa, valamint a közeg remek vízfelvevő- és vízmegtartó tulajdonsága az öntözés hatékonyságát segíti.