Termékek Menü
0

A Rosa Dopey krimzonpiros ágyás rózsa jellemzői

Megyeri Szabolcs
2015-03-27 18:00:36

A Rosa Dopey ágyás rózsa piros színben tündököl, azonban ez a piros kissé elüt a klasszikus pirostól, az igazán hozzáértők szerint kárminpiros, ami azt jelenti, hogy a megszokottnál izgalmasabb, érdekesebb árnyalatról van szó, de ezt a hölgyek bizonyára jobban értik.

A Rosa Dopey piros ágyás rózsa egy alacsony termetű rózsa, magassága mindössze 20-40 centiméter, így remek szőnyegszerű virágfolyam alakítható ki belőle. Utóbbi ötletet azért is ideális, mert ez a rózsa sok virágot hoz, ágrendszere sűrű, levelei pedig aprók és sötétzöldek, így remek látványt nyújt, amennyiben csoportosan ültetjük. A Rosa Dopey piros ágyás rózsa a betegségekkel szemben közepesen ellenálló, vagyis helyes tartás esetén a rózsabetegségek megjelenésétől nem kell tartani.

A Rosa Dopey piros ágyás rózsa virágzási ideje hosszú, az élénk színű szirmokat a nyár elejétől késő őszig csodálhatja majd kertjében!  A Rosa Dopey piros ágyás rózsa illata gyengén érezhető, inkább közelről fedi fel aromáját, ami előnyös, mivel ez a rózsafajta csoportosan ültetve mutatja meg igazi szépségét, azonban még több tucat tő telepítése esetén sem lesz túlzottan erős rózsaillat a kertben!

A Rosa Dopey piros ágyás rózsa ültetési sűrűsége 6-7 tő négyzetméterenként, az ideális tőtávolság ennek megfelelően 30-40 centiméter. Ez a rózsafajta pompásan fest központi rózsaágyásba ültetve, de kerti út mentén, előkertben, vagy utcafrontokon is vonzani fogja a tekinteteket!