Termékek Menü
0

A Rosa Don Juan illatos futórózsa főbb jellemzői

Megyeri Szabolcs
2015-02-23 16:25:12

A futórózsa legnagyobb előnye, hogy megfelelő felületre felfuttatva (házfal, pergola, egyéb támaszték), olyan különleges látványt nyújt, melyre az egyéb rózsák nem képesek. Gondoljon bele, milyen csodás is lenne, ha több méter magasan borítaná házfalát, vagy kerítését a rózsazuhatag, a rengeteg virág pedig messziről hívná fel magára a figyelmet.

A Rosa Don Juan bordó futórózsa pont ezt a különleges látványt adhatja meg Önnek! A Rosa Don Juan futórózsa élénk, bordó színe a klasszikus vörös rózsákat idézi, ám azoknál bársonyosabb, sötétebb tónusokban pompázik. A Rosa Don Juan futórózsa a színe mellett az illatával is elbódítja Önt, ugyanis ez a rózsafajta kifejezetten erős, átható illattal rendelkezik, így az egész kertet rózsaillat felhő burkolhatja majd!

A Rosa Don Juan futórózsa virágzási ideje hosszú, nyár elejétől késő őszig virágzik, a rózsa virágai pedig kerek alakúak, 10-12 centiméteresek, közepesen sűrű szirmokkal szegélyezve. A Rosa Don Juan illatos futórózsa magassága 150-250 centiméter, így a házfalat, támasztékot, vagy a kerítést magasan fogja benőni, ezáltal egységes, nagyméretű, homogén felületet fog kiadni! A Rosa Don Juan illatos futórózsa a rózsabetegségekkel szemben kifejezetten ellenálló, ami azt jelenti, hogy a rendszeresen ápolt, életerős rózsatövek nagyon kis eséllyel lesznek fogékonyak a rózsabetegségekre.