Termékek Menü
0

A Rosa Diorama sötétsárga teahibrid rózsa ültetési útmutatója

Megyeri Szabolcs
2015-08-11 18:41:00

A megrendelt rózsa majdani szépségét és dekorációs értékét a szakszerű ültetés határozza meg! A rózsa ültetése előtt érdemes számba venni a fontosabb körülményeket szélvédettség, talajminőség, napfényesség), és ezek alapján kijelölni a megfelelő ültetési helyet. A rózsa megrendelése után azonnal nekikezdhet az előkészületeknek, hogy a rózsa kiszállítása után a töveket haladéktalanul telepíteni tudja! Amennyiben Ön a következő rövid útmutatót követve ülteti el Rosa Diorama sötétsárga teahibrid rózsáját, akkor minden esélye meglesz rá, hogy varázslatos szépségű rózsabokrokat neveljen! 

  • A rózsa ültetési ideje csaknem az egész évre kiterjed, rózsát ültetni ugyanis a hideg téli hónapok kivételével bármikor lehet. Az ideális rózsaültetési időszak a tavasz és az ősz, nyáron pedig a konténeres rózsák ültetése javasolt a szabadgyökerű helyett. 
  • A rózsa ültetési helye a kert egy napos, meleg területe legyen, a Rosa Diorama teahibrid rózsa fényigénye napi 6-8 óra közvetlen napsütés, árnyékos területre, magas fal tövébe, lombos fák alá sose ültesse rózsáját!
  • A Rosa Diorama sötétsárga teahibrid rózsa talajigénye átlagos, leginkább az enyhén savas, tápanyagban kiegyensúlyozott, laza szerkezetű közeget kedveli. Amennyiben az Ön kertjének talaja ettől eltérő, könnyen módosíthatja a rózsaágyás földjének összetételét, többek között érett marhatrágya, komposzt, homok, vagy savanyú föld kihelyezésével.
  • A Rosa Diorama teahibrid rózsa ültetési tőtávolsága 50-60 centiméter, így egy négyzetméternyi rózsaágyásba 4-5 tő rózsa telepíthető ebből a fajtából
  • A Rosa Diorama teahibrid rózsa ültetéséhez egy 60x60x60 centiméteres ültetőgödröt szükséges előkészíteni, akár még a rózsa megrendelése előtt.
  • Az ültetőgödör aljára érett marhatrágyát, vagy komposztot helyezzen el, majd a tápanyagot vékony réteg földdel fedje be, ezután helyezheti a rózsatövet a földbe
  • A rózsát az ültetés után közvetlenül alaposan öntözze be!
  • A Rosa Diorama teahibrid rózsa ültetéséhez a Dolce Vital általános virágföld keveréket ajánlom Önnek, mert a rózsa kiegyensúlyozott fejlődéséhez ez az ideális közeg.
  • Rosa Diorama sötétsárga teahibrid rózsa ültetéséhez, valamint tápanyag ellátásának biztosításához a Mabako szerves istállótrágyát ajánlom, ami egy, a rózsák számára minden szempontból ideális ültetőközeg.