Termékek Menü
0

A Rosa Diorama sötétsárga teahibrid rózsa tulajdonságai

Megyeri Szabolcs
2015-08-11 18:23:00

A Rosa Diorama sötétsárga teahibrid rózsa egyszerre emelkedik ki a kert világából különleges színével, és marad szolid lakó, ugyanis pasztelles árnyalata semmiképp nem nevezhető hivalkodónak, vagy harsánynak. Ez a különleges kettősség széles felhasználási kört ad ennek a szép rózsafajtának, ám sok egyéb kedvező tulajdonsága is akad!

A Rosa Diorama sötétsárga teahibrid rózsa magassága 80-120 centiméter, vagyis klasszikusan kompakt méret, így a központi ágyásban sem „vesuik el” a sudár rózsák között, és önmagában is figyelemre méltó jelenség lesz az előkertben, vagy a terasz köré csoportosítva.

Ez a rózsafajta közepes növekedési ütemű, korai virágzású szálas rózsa, a virágzási ideje pedig kifejezetten hosszú, a Pazar, enyhén színátmenetes szirmok a nyár elejétől kezdve késő őszig dekorálják majd az Ön kertjét!

A Rosa Diorama sötétsárga teahibrid rózsa a betegségekkel szemben közepes mértékben ellenálló, ami azt jelenti, hogy megfelelő és szakszerű ápolás mellett az életerős rózsa megbetegedésétől nem kell tartani!

Ez a rózsafajta erős, markáns illattal rendelkezikígy már pár tő ültetése esetén nem csak a szemnek lesz kedves, hanem a szaglószerveket is el fogja csábítani! Rosa Diorama sötétsárga teahibrid rózsa ültetési tőtávolsága 50-60 centiméter, így egy négyzetméternyi rózsaágyásba 4-5 tő rózsa ültethető. 

A Rosa Diorama sötétsárga teahibrid rózsa ültetéséhez a Dolce Vital általános virágföld keveréket és a Mabako szerves istállótrágyát ajánlom.