Termékek Menü
0

A Rosa Diorama sötétsárga teahibrid rózsa szakszerű metszése.

Megyeri Szabolcs
2015-08-11 18:37:00

A rózsagondozás egyik legfontosabb munkafolyamata a rózsa metszése, melyet minden hobbikertésznek el kell tudni végeznie. A rózsametszés azonban nem bonyolult, így ha Ön még nem is metszett rózsát ezelőtt, akkor sem kell tartania a teendőktől. A rózsa visszavágása azért elhagyhatatlan, mert ezzel alakítható ki a rózsabokor formája, a metszéssel szabályozhatjuk a növény megjelenését, valamint az egészséges rózsabokor alapfeltétele szintén a precíz metszés. A következő rövid útmutatóban a helyes rózsametszés főbb pontjait mutatom be Önnek, hogy ezekkel a fogásokkal Rosa Diorama sötétsárga teahibrid rózsája a lehető legvonzóbb lehessen! 

A Rosa Diorama teahibrid rózsa metszésének lépései:

  • a rózsákat általában tél végén, kora tavasszal kell megmetszeni, amikor a rózsa későbbi formájának kialakítására koncentrálunk. Akadnak kertbarátok, akiknek az év eleji metszés kicsit drasztikusnak tűnik, de Ön ne ijedjen meg, bátran használja a metszőollót!
  • a Rosa Diorama sötétsárga teahibrid rózsa tavaszi metszése során a rózsát úgy vágja vissza, hogy a vágást a rügy felett fél-egy centiméterrel, ferdén ejtse meg. A felső rügy abba az irányba nézzen, amerre az új hajtást nevelni szeretné!
  • a rózsa tavaszi metszése során alakíthatja ki a rózsa alakját, formáját, ezért a metszéseket alaposan átgondolva ejtse meg!
  • Évközben, nyáron a Rosa Diorama teahibrid rózsát csak akkor metssze meg, ha elszáradt virágokat, leveleket, növényi részeket lát rajta. Ekkor nem szabad a rózsát túl erőteljesen visszametszeni, mert a tél közeledtével a rózsa visszafagyása fordulhat majd elő!
  • a Rosa Diorama sötétsárga teahibrid rózsa metszéséhez mindig tiszta, éles metszőollót használjon, a csorba vágófelület betegségek megjelenéséhez vezethet!