Termékek Menü
0

A Rosa Diorama sötétsárga teahibrid rózsa gondozása egyszerű lépésekben

Megyeri Szabolcs
2015-08-11 18:53:00

Öntözés:

A Rosa Diorama sötétsárga teahibrid rózsa öntözése 8-12 naponta időszerűcsapadékos időszakban ritkábban, aszályos hetekben gyakrabban pótoljuk a nedvességet. A rózsa öntözése kannával történjen, a vizet óvatosan szétterítve öntse a tövekhez. A rózsa öntözését sose kerti locsolóval végezzük, valamint ne spricceljük felülről a növényt, ez ugyanis elősegítheti a betegségek megjelenését.

Tápanyagok:

A Rosa Diorama sötétsárga teahibrid rózsa tápanyagigénye átlagos a rózsák közt, biztosítsunk számára gazdag, laza szerkezetű közeget, és az ültetés előtt lássuk el a talajt trágyával. A későbbiekben évente legalább egyszer helyezzünk ki érett marhatrágyát a rózsatövekhez. A Rosa Diorama teahibrid rózsa ültetéséhez, és az igazán látványos növekedés eléréséhez a Dolce Vital általános virágföld keveréket és a Mabako szerves istállótrágyát ajánlom!

Teleltetés:

A Rosa Diorama teahibrid rózsa teleltetését mindig az ősz végén szükséges elkezdeni, hogy a fagyok felkészülve érjék növényünket! A téli védelem kialakításához kupacoljunk földet az előkészített rózsatőre, úgy, hogy a földhalom a szemzés fölött 10-15 centiméterrel legyen! A rózsa teleltetése elengedhetetlen ahhoz, hogy a övetkező tavasszal életerős, szépen fejlődő rózsabokrokat nevelhessen!

Rózsabetegségek:

A Rosa Diorama teahibrid rózsa a betegségekkel szemben kifejezetten ellenálló, így amennyiben Ön szakszerűen gondozza rózsáját, nem kell majd növényvédelmi feladatokkal törődnie. A megszokott rózsabetegségek (lisztharmat, mozaikvírus, csillagpenész, rózsarozsda) felüthetik a fejüket, de amennyiben Ön minőségi, ellenálló rózsát rendelt, a kockázatok minimalizálhatóak. 

Metszés:

A Rosa Diorama sötétsárga teahibrid rózsa metszése nem bonyolult feladat, a legfontosabb a tavaszi rózsametszés, mellyel a növény formája alakítható ki. A nyári rózsametszés során csupán az elnyílt virágokat, elszáradt hajtásokat szükséges visszavágni, hogy a virágzási idő alatt a rózsa a legszebb arcát mutathassa A Rosa Diorama rózsa őszi metszése a rózsa teleltetése miatt szükséges. A rózsametszéshez mindig éles, alaposan megtisztított ollót használjunk!