Termékek Menü
0

A Rosa Diablotin ágyás rózsa ültetése

Megyeri Szabolcs
2014-12-18 16:59:30

Mindenki gyönyörűen virágzó, egészséges és szép rózsákat szeretne nevelni, ehhez pedig szakszerű ápolás szükséges. Ám a rózsa gondozása korábban kezdődik, már az ültetésnél be kell tartani pár alapszabályt. Az első fontos körülmény, hogy rózsát rendelni csak megbízható forrásból szabad, ugyanis csak az egészséges és minőségi rózsatő garantálja, hogy csekély növényvédelmi feladatunk legyen a későbbiekben.

Lényeges a rózsa ültetési helyének kiválasztása is. A Rosa Diablotin ágyás rózsa fényigénye magas, napi 6-8 óra közvetlen napsütésre van szüksége, és a rózsa talajigényét is figyelembe kell venni, biztosítsunk tápanyagban dús közeget növényünknek. A Rosa Diablotin ágyás rózsa megrendelésekor rögtön nekiláthatunk az ültetőgödör kiásásának.

A rózsa ültetéséhez egy nagyjából 60x60x60 centiméteres mélyedésre lesz szükség tövenként. Az ültetőgödör alját vékony rétegben szerves trágyával és/vagy komposzttal béleljük ki, így egy évre biztosíthatjuk a rózsa tápanyag igényét. A tápanyagréteget fedjük egy ujjnyi földdel, mert nem jó, ha a konténeres rózsa gyökerei a tápanyaggal közvetlenül érintkeznek. Az előkészített ültetőgödröt alaposan öntözzük be, majd a konténeres rózsa kiszállítását követően lehetőleg azonnal helyezzük a földbe a töveket, természetesen földlabdával együtt.  A behelyezés főszabálya, hogy az oltás helye 3 ujjnyival a talajszint alá kerüljön.

Egy újabb alapos beöntözés után a rózsa ültetésével végeztünk is, és a későbbiekben már csak az ápolási feladatokat kell ellátnunk! A legtöbb rózsa tavasztól egészen késő őszig biztonsággal ültethető, csupán a fagyos hónapokban nem szabad a töveket a földbe helyezni. Fontos tipp, hogy a nyári ültetés alkalmával inkább konténeres rózsát telepítsünk a megfelelő eredmény érdekében.