Termékek Menü
0

A Rosa Diablotin ágyás rózsa tulajdonságai

Megyeri Szabolcs
2014-12-18 16:54:48

A legtöbb ember úgy választ rózsafajtát, hogy az illeszkedjen a személyiségéhez, tükrözze jellemét. Ez alapján a Rosa Diablotin ágyás rózsa a tüzes, életvidám habitusú hobbikertészek rózsája, élénk színe, feltűnő árnyalata gazdájának temperamentumáról, romantikus hajlamairól árulkodik.

A Rosa Diablotin ágyás rózsa virága tűzpiros, laza szerkezetű, kerekded virágait kiválóan egészítik ki annak középzöld levelei, a figyelmet a szirmokra terelve. A Rosa Diablotin közepes növekedésű rózsafajta, ágrendszere lazább, virágai közepesen tartósak. A Rosa Diablotin virágainak illata gyengéd, aromáját inkább közelről megízlelve fedi fel, így több tő esetén sem erősödik zavaró mértékűre a kerti rózsaillat-felhő. A Rosa Diablotin ágyás rózsa virágzási ideje hosszú, a csábos szirmok nyár elejétől egészen késő őszig dekorálják a kertet.

Ez a rózsafajta alacsonyabb méretekkel rendelkezik, magassága 80-100 centiméter, így kisebb előkertek, utcafronti ágyások tetszetős dísze is lehet, vagy éppen egy nagyobb, nyílt kertrészbe telepítve határozhatja meg a birtok látképét. A Rosa Diablotin a betegségekkel szemben alacsonyabb fokban ellenálló, így ennél a rózsánál különösen fontos, hogy minőségi, ellenőrzött forrásból származó rózsatöveket vásároljunk, hiszen így a megbetegedések kockázata minimalizálható. A Rosa Diablotin ágyás rózsa ápolása nem különbözik az átlagos rózsáktól, így választása kezdő rózsabarátoknak is ajánlott, a nevelési tanácsok betartásával egy szemet gyönyörködtető, igazán egyedi és tüzes dísznövényhez juthatunk vele!