Termékek Menü
0

A Rosa Diablotin ágyás rózsa gondozása

Megyeri Szabolcs
2014-12-18 16:49:36

A rózsanevelés mindig a szakszerű ültetéssel kezdődik, ám a későbbiekben is akadnak fontos feladatok, melyeket nem lehet elhagyni, amennyiben csodásan díszlő rózsabokrokat szeretnénk a kertben tudni. A Rosa Diablotin ágyás rózsa ápolása csupán a megszokott rózsagondozási teendőket jelenti, lássuk, mik ezek nagy vonalakban.

A Rosa Diablotin a ágyás angol rózsa vízigénye a többi rózsáéhoz hasonlóan közepes, vagyis 8-12 naponta szükséges öntözni. Az öntözés gyakorisága nagyban függ az aktuális időjárástól, szárazabb időben kicsit gyakrabban, nedves, esős hetekben pedig ritkábban kell locsolnunk. Egy alkalommal körülbelül 10-15 liter vizet juttassunk ki a tövekhez, mindig öntözőkannát használva a kerti locsolóslag helyett.

Ügyeljünk arra is, hogy a rózsák öntözése ne felülről történjen, a leveleket és a virágokat ne nedvesítsük, így csökkenthetjük a gombás betegségek megjelenésének esélyét. A Rosa Diablotin ágyás  rózsa a betegségekkel szemben mérsékelten ellenálló, így különösen fontos, hogy jó minőségű, ellenőrzött forrásból származó rózsát rendeljünk! Mint szinte minden rózsa a Rosa Diablotin ágyás rózsa esetében is szükséges megtenni a téli óvintézkedéseket.

Az ősz végi, tél eleji első komoly fagyok megérkeztekor a töveket földkupaccal szükséges betakarni, úgy hogy a kupac a szemzés fölött 10-15 centivel legyen. A betakarni kívánt részt előbb lombtalanítsuk, és a föld alá kerülő hajtásokat is metsszük le! A rózsa kupacolása megóvja a növényt a mínuszoktól, így tavasszal újra legszebb formájában tündökölhetnek a kerti rózsák!