Termékek Menü
0

​A Rosa Demokracie futórózsa jellemzői

Megyeri Szabolcs
2014-12-11 16:27:11

A Rosa Demokracie futórózsa számtalan előnyös tulajdonsága közül elsőként a feltűnő színét kell kiemelni, mely a lehető legklasszikusabb élénkpiros. A Rosa Demokracie messziről tündöklő piros szirmai bármilyen kertstílushoz illenek, pár tő elültetésével fantasztikus látványvilág érhető el. A futórózsák különleges jellegükből fakadóan nagyobb felületen képesek dekorálni a kertet, a kerítést, vagy éppen a házfalat.

A futórózsákról tudni kell, hogy önálló kapaszkodásra nem képesek, így minden esetben valamilyen támrendszer kialakítása szükséges, és a legtöbb esetben kötözéssel is segíteni kell a futórózsa stabil fekvését. A rózsa támrendszer alakjával (gúla, pergola-virágrács, kerítés, boltíves támaszték) egyedi megjelenést kölcsönözhetünk rózsáinknak, így a lehetséges variációk száma végtelen! A Rosa Demokracie rózsa virága 8-10 centiméter átmérőjű, kerekded, csésze alakú, a rózsa szirmai pedig hosszúkásak, csepp alakúak. A szirmokat nagy, középzöld, hegyes végű levelek teszik még különlegesebbé.

A Rosa Blaze futórózsa virágzási ideje hosszú, a szép szirmok tavasztól egészen őszig folyamatosan díszlenek majd a kertben. A Rosa Demokracie futórózsa jó növekedésű, elágazó, sűrű lombozatú rózsafajta, mely magas termetű, 150-260 centiméterre nő meg. A Rosa Demokracie futórózsa illata gyengéd, inkább közelről érezhető, így ez a rózsafajta szinte megköveteli a közeli, intim kapcsolatot gazdájával. A Rosa Demokracie futórózsa akár kerítésre, házfalra, vagy pergolára futtatva meghatározó látványeleme lehet a kertnek, ugyanakkor szűkebb helyen, kisebb birtokon is nagyszerűen érvényesül. A Rosa Demokracie futórózsa a betegségekkel szemben kifejezetten ellenálló, így a jó minőségű, ellenőrzött forrásból származó példányok esetében növényvédelmi feladatokkal csak korlátozottan kell számolni.