A Rosa Clarita illatos rózsa ültetési útmutatója

Megyeri Szabolcs 2015-02-24 14:22:03

A rózsa ültetésénél fontos figyelembe venni pár alapszempontot, hiszen nem 1-2 évig lesz kertünkben a rózsa, így az ültetés során érdemes minden igényét teljesíteni. Ha a tőlünk telhető legtöbbet megtettük a rózsa ültetésekor, akkor már csak a rendszeres gondzására kell pár napot szánnunk. 

  • A Rosa Clarita illatos rózsa ültetési ideje szinte az egész évre kiterjed. Rózsát telepíteni elsősorban tavasszal és ősszel ideális, de nyáron is lehetséges, csupán a fagyos, hideg téli hónapokban nem ajánlott a rózsa ültetése.
  • Nyári rózsaültetés esetén mindig konténeres rózsát válasszunk, a meleg hetekben ezzel a kiszereléssel lehet sikereket elérni.
  • A rózsa ültetési helye a kert egy napos, meleg területe legyen, a Rosa Clarita illatos rózsa fényigénye magas, napi 6-8 óra közvetlen napsütés szükséges számára, ezért árnyékos területre, magas fal tövébe, lombos fák alá nem ültethető!
  • A Rosa Clarita teahibrid rózsa talajigénye átlagos a rózsák között, az enyhén savas, tápanyagban kiegyensúlyozott, laza szerkezetű közeget kedveli. Amennyiben az Ön kertjének talaja más típusú, könnyen módosíthatja, javíthatja a rózsaágyás földjének összetételét, például érett marhatrágya, komposzt, homok, vagy savanyú föld kihelyezésével.
  • A Rosa Clarita illatos rózsa ültetési tőtávolsága 50-60 centiméter, így egy négyzetméternyi rózsaágyásba 3-4 tő rózsa telepíthető ebből a fajtából
  • A Rosa Clarita rózsa ültetéséhez egy 60x60x60 centiméteres ültető gödröt szükséges előkészíteni, akár még a rózsa megrendelése előtt, így a kiszállított rózsa azonnal a helyére ültethető
  • Az ültető gödör aljára érett marhatrágyát, vagy komposztot helyezzen el, majd a tápanyagot vékony réteg földdel fedje be, ezután helyezheti a rózsatövet a földbe
  • A rózsát ültetés után közvetlenül alaposan öntözze be!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
FENYŐFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA FAJTÁK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.