A Rosa Budatétény nemes, virágágyi teahibrid rózsa jellemzői

Megyeri Szabolcs 2014-12-11 18:35:18

A Rosa Budatétény nemes, virágágyi teahibrid rózsa elsőként igazán különleges színvilágával ragadja meg a nézelődőt, akiből hamar csodáló válik, hiszen ez a bokorrózsa egészen egyedi megjelenésű virágokkal rendelkezik. A szirmok sárgás és barackrózsaszín árnyalatokban tündökölnek, szavakban nehéz is pontosan meghatározni a virágok színeit, annyi azonban bizonyos, hogy meglehetősen elütnek a megszokott egyszínű virágoktól. Ettől aztán a Rosa Budatétény nemes, virágágyi teahibrid kimondottan egyedi külalakot nyer, mellyel bármilyen stílusú kert fő díszévé válhat. A Rosa Budatétény egy jó növekedésű szálas rózsa, melynek virágai nem csak színükkel, hanem hosszúkásabb, mutatós alakjukkal is felkeltik a figyelmet.

A virágok mérete nagy, jellemzően 15-18 centiméter, a szirmok tömöttek, pasztelles árnyalatúak. A Rosa Budatétény virágzási ideje hosszú, nyár elejétől egészen késő őszig bomlanak a csodás szirmok. A nagy virágokhoz közepes méretű, hosszúkás alakú, világoszöld levelek tartoznak, melyek felerősítik a virágfejek dominanciáját a látványban. A Rosa Budatétény nemes, virágágyi teahibrid a betegségekkel szemben közepesen ellenálló, ami annyit tesz, hogy egészséges, minőségi rózsatövek vásárlása esetén növényvédelmi feladatokkal alig kell számolni.

A Rosa Budatétény nemes, virágágyi teahibrid ültetési távolsága 50-60 centiméter, egy négyzetméterre tehát 4-5 tő rózsa ültetése javasolt ebből a típusból. A Rosa Budatétény rózsa magassága 120-150 centiméter, így mérete alapján kisebb előkertek meghatározó dísznövénye is lehet, de a nagyobb kertek központi részére ültetve mutatja meg igazi szépségét. A Rosa Budatétény nemes, virágágyi teahibrid illata gyengéd, szépségével messziről kitűnik, illatát azonban csak közelről fedi fel. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.