Termékek Menü
0

A Rosa Borsod piros ágyás rózsa ültetési útmutatója

Megyeri Szabolcs
2015-03-27 13:46:14

A rózsa élete az Ön kertjében az ültetéssel veszi kezdetét, tehát a rózsaültetés egy kiemelt jelentőségű feladat, mely meghatározza dísznövénye későbbi fejlődését, szépségét. Már a rózsa megrendelése közben ajánlott a megfelelő ültetési helyet kijelölni, ügyelve arra, hogy az egy napfényes, jó talajminőségű, valamelyest védett (szél, fagy) terület legyen. Ha Ön a megtalálta a megfelelő helyet, és a kívánt rózsát is kiszemelte már, akkor már a rózsa megrendelése után rögtön nekikezdhet az előkészületeknek, hogy a rózsa kiszállítása után a töveket haladéktalanul telepíthesse! Amennyiben a következő rövid útmutatót követve ülteti el Rosa Borsod piros ágyás rózsáját, akkor minden esélye meglesz rá, hogy különleges szépségű rózsabokrokat neveljen!

  • A Rosa Borsod piros ágyás rózsa ültetési ideje csaknem az egész évre kiterjed, rózsát ültetni ugyanis a hideg téli hónapok kivételével bármikor lehet. Az ideális rózsaültetési időszak a tavasz és az ősz, nyáron pedig a konténeres rózsák telepíthetőek.
  • A rózsa ültetési helye a kert egy napos, meleg területe legyen, a Rosa Borsod piros ágyás rózsa fényigénye napi 6-8 óra közvetlen napsütés, árnyékos területre, magas fal tövébe, lombos fák alá nem ültethető! Az ágyás rózsáknak rendszerint a kert központi, nyílt területén szokás helyet biztosítani, hogy a csoportosan ültetett rózsaözön megfelelően érvényesüljön.
  • A Rosa Borsod piros ágyás rózsa talajigénye nem összetett, az enyhén savas, tápanyagban kiegyensúlyozott, laza szerkezetű közeget kedveli. Amennyiben az Ön kertjének talaja eltérő típusú, könnyen módosíthatja a rózsaágyás földjének összetételét, többek között érett marhatrágya, komposzt, homok, vagy savanyú föld kihelyezésével.
  • A Rosa Borsod piros ágyás rózsa ültetési tőtávolsága 30-50 centiméter, így egy négyzetméternyi rózsaágyásba 5-7 tő telepíthető ebből a rózsafajtából.
  • A Rosa Borsod piros ágyás rózsa ültetéséhez egy 60x60x60 centiméteres ültetőgödröt szükséges előkészíteni, akár még a rózsa megrendelése előtt.
  • Az ültetőgödör aljára érett marhatrágyát, vagy komposztot helyezzen el, majd a tápanyagot vékony réteg földdel fedje be, ezután helyezheti a rózsatövet a földbe
  • A rózsát ültetés után közvetlenül alaposan öntözze be!

A Rosa Borsod piros ágyás rózsa ültetéséhez, valamint tápanyag ellátásának biztosításához a Mabako szerves istállótrágyát ajánlom, ami egy a rózsák számára minden szempontból ideális ültető közeg. A mabako szerves trágya választása esetén Önnek nem kell attól tartania, hogy az ültetés, vagy a trágya kihelyezése kellemetlen szagokkal jár mivel egy speciális eljárásnak köszönhetően az ilyen szagoktól mentes ez a keverék.