Termékek Menü
0

A Rosa Borsod piros ágyás rózsa metszése

Megyeri Szabolcs
2015-03-27 14:07:30

A rózsa gondozásának egyik legfontosabb lépése a szakszerű metszés. A rózsa metszése a híresztelésekkel ellentéteben egyáltalán nem túl bonyolult feladat, ám egy kevés tanulást és egy kis gyakorlatot valóban igényel. A rózsa metszsésére azért van szükség, hogy a rózsabokor alakját a nekünk tetsző formára alakíthassuk ki, és hogy a rózsa egészséges, életerőtől duzzadó lehessen. A rózsametszés alapfogásait a következő pár ponton keresztül Ön is gyorsan és egyszerűen elsajátíthtaja:

A Rosa Borsod piros ágyás rózsa metszésének lépései:

  • a rózsákat általában tél végén, kora tavasszal kell megmetszeni, amikor a rózsa későbbi formájának kialakítására koncentrálunk. Akadnak kertbarátok, akiknek az év eleji metszés kicsit drasztikusnak tűnik, de Ön ne ijedjen meg, bátran használja a metszőollót!
  • a Rosa Borsod piros ágyás rózsa tavaszi metszése során a rózsát úgy vágja vissza, hogy a vágást a rügy felett fél-egy centiméterrel, ferdén ejtse meg. A felső rügy abba az irányba nézzen, amerre az új hajtást nevelni szeretné!
  • a rózsa tavaszi metszése során alakíthatja ki a rózsa alakját, formáját, ezért a metszéseket alaposan átgondolva ejtse meg!
  • évközben a Rosa Borsod piros ágyás rózsa a csak akkor szükséges megmetszeni, ha elszáradt virágokat, leveleket, növényi részeket látunk rajta. Ekkor nem szabad a rózsát túl erőteljesen visszametszeni, mert a tél közeledtével a rózsa visszafagyása előfordulhat
  • ​a Rosa Borsod piros ágyás rózsa metszéséhez mindig tiszta, éles metszőollót használjon, a csorba vágófelület okozta sérülések ugyanis betegségek megjelenéséhez vezethetnek!