Termékek Menü
0

A Rosa Blue Monday teahibrid rózsa ültetése

Megyeri Szabolcs
2014-12-18 16:12:18

Rózsát ültetni tavasztól egészen késő őszig szinte bármikor lehet, ám fontos tudni, hogy a nyári rózsa ültetés mindig sikeresebb, ha konténeres rózsát telepítünk. A rózsa ültetése előtt mindig válasszuk ki az ültetési helyet, ami kert egy napos, fényes, meleg része legyen, ugyanis a Rosa Blue Monday teahibrid rózsa fényigénye magas, napi 6-8 óra napsütést kíván. A hely kiszemelése után következhet a konténeres rózsa megrendelése, de még a növény megérkezése előtt végezzünk el pár teendőt.

A legfontosabb a rózsa ültetőgödör kiásása, ami rendszerint egy 60x60x60 centiméteres mélyedés, melyet a rózsa tápanyag igényének megfelelően pár centis szervestrágya, illetve komposztréteg behelyezésével béleljünk ki. A tápanyag rétegre néhány centiméter vastagon földet halmozzunk, hogy a gyökerek ne érintkezzenek közvetlenül azzal. Az előkészített ültetőgödröt alaposan öntözzük be, és már jöhet is az Rosa Blue Monday teahibrid rózsa ültetése, persze mikor a megrendelt rózsa megérkezett.

A rózsákat a megérkezésüket követően késlekedés nélkül helyezzük a földbe, mégpedig a földlabdájával együtt. A rózsatövek magasságát úgy állítsuk be, hogy az oltás helye 3 ujjnyival a talajszint alá kerüljön. A földbe helyezett rózsát öntözzük be, és ezzel készen is vagyunk. Fontos, hogy a rózsák tőtávolsága legalább 60-70 centiméter legyen, így egy négyzetméternyi ágyásba 3-4 rózsatövet helyezzünk el. A Rosa Blue Monday az elültetést követően csupán a megszokott rózsaápolási teendőket követeli meg, tehát a rendszeres öntözésről, az évente többször esedékes metszésről, és a téli fagyvédelemről ne feledkezzünk el!